De ce sa renunt la jobul care imi place?

Ai norocul sa fi gasit un serviciu de care esti incantata - iti place la nebunie ce faci si te consideri norocoasa. De ce ai vrea sa-l schimbi? Din pacate pot aparea si astfel de situatii...
Ai norocul sa fi gasit un serviciu de care esti incantata - iti place la nebunie ce faci si te consideri norocoasa. De ce ai vrea sa-l schimbi? Din pacate pot aparea si astfel de situatii, in care te intrebi daca ar trebui totusi sa cauti un alt post.

Evident ca e important sa-ti placa serviciul tau. Lucrezi cu mai mult entuziasm, te intereseaza mai mult, esti mai eficienta. Atunci, ce ar putea fi mai important decat asta? Care ar putea fi motivele care te pot determina sa renunti la un asemenea post ideal? Iata cateva dintre ele:

1. Lipsa banilor


Din pacate, este probabil cel mai frecvent motiv pentru care suntem fortate sa renuntam la un serviciu care ne place: cand nu castigi suficient, mai devreme sau mai tarziu ajungi sa iei in calcul si aceasta varianta. Intr-adevar, depinde si ce inseamna acel "suficient"...
la urma urmei, insuficient se poate referi si la faptul ca nu-ti permiti sa cinezi in fiecare seara la un restaurant de lux. Depinde de asteptarile sau aspiratiile fiecareia.

Daca totusi tii sa-ti pastrezi seriviciul, discuta cu seful tau si negociati o marire de salariu. Demonstreaza-i ca meriti, arata-i rezultatele tale si ajungeti la o intelegere. Daca nu se poate si totusi vrei sa ramai in acest post, solutia care iti mai ramane este sa incerci si un al doilea serviciu: fie colaborare, fie cu jumatate de norma, fie - daca iti permite timpul - cu norma intreaga.

2. Nu te intelegi cu seful sau colegii


Se poate intampla sa-ti placa la nebunie jobul tau, sa fii absolut incantata de ceea ce faci, dar, dintr-un motiv sau altul, pur si simplu sa nu te poti intelege cu unii colegi sau chiar cu seful direct. Motivele pot fi diverse: fie aveti mereu idei diferite si nu va puteti pune de acord, fie tu iti iei serviciul in serios, iar ei ori intarzie proiectele, ori nu-si indeplinesc bine sarcinile.
Sau seful care iti da termene limita nerealiste, te verifica tot timpul, nu e de acord cu metodele tale de lucru...

Oricat de mult ti-ar placea serviciul si oricat de bine te-ai achita de sarcinile tale, pana la urma tot va ajunge sa te irite prea mult faptul ca altii iti pun in permanenta bete in roate. Un mediu de lucru atat de ostil ajunge sa te oboseasca si, mai devreme sau mai tarziu, ajungi sa doresti sa-l schimbi.

Daca totusi vrei sa eviti aceasta situatie, incearca sa discuti cu persoanele respective. Fie va impartiti altfel sarcinile, cat mai echitabil, fie le propui un termen limita mai scurt, ca sa aveti timp sa verificati amanuntit totul, pentru reusita proiectului. In cazul sefului e putin mai dificil, dar nu imposibil. Demonstreaza-i ca stii ce ai de facut, arata-i ca ii meriti increderea si ca nu trebuie sa fii permanent verificata.
S-ar putea ca, vazand rezultate concrete, sa se mai linisteasca si sa aiba mai multa incredere in tine.

3. Rutina


Iti place mult ce faci, sau iti placea... Dar in timp, in mod inevitabil, intervine si un anumit grad de rutina. Cand repeti prea mult o activitate, incepi sa-ti mai pierzi din placerea pe care ti-o oferea la inceput respectiva activitate. Ai nevoie de o schimbare, sa mai faci si altceva, sa nu te plafonezi. La urma urmei, prin simpla schimbare a locului de munca se schimba de fapt aproape tot - mediul de lucru, metodele, oamenii, obiectivele.

Ce-i de facut cand totusi nu ai vrea sa pleci? Ei bine, o solutie ar fi sa cauti ceva nou si interesant in domeniul tau. Un nou proiect care iti pune la treaba imaginatia si abilitatile iti poate reinnoi interesul pentru munca ta.
Daca nu e cazul, poti incerca pur si simplu sa faci unele schimbari de metoda. Fa lucrurile in alta ordine, iesi pentru a cunoaste oameni noi, pentru a intalni potentiali colaboratori sau vino cu idei noi. Te va face sa mai uiti de ideea de rutina.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marian pe 5 Mai 2009, 15:20
    JobsFinder

    Folosind JobsFinder poti cauta joburi simultan pe 3 site-uri http://www.idownload.ro/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=120&lid=2930

    0
    0

  • ioana pe 24 Iul 2008, 18:09
    schimbarea profesiei

    sunt asitenta medicala si lucrez 3 schimburi-imi este foarte greu .Am terminat anul acesta finante -banci si mi-am luat si licenta.Am si o familie. As dori sa-mi schimb profesia,dar nu stiu incotro sa o iau. In banca nu mi-as dori sa lucrez din cauza programului.Doresc sa stau mai mult timp cu familia.Nu mai rezist in spital. VA ROG MULT sa-mi dati un sfat, sa ma indrumati- ce sa fac . PRECIZEZ ca oraselul in care stau nu este mare.VA MULTUMESC.

    0
    0

  • Andreea Marinescu pe 23 Iul 2008, 16:53
    Este rutina suficienta pt a ne schimba serviciul in Romania?

    Am un serviciu f bun, conditii super, salariu f mare sunt si proaspat absolventa desi am mai lucrat in liceu. Este rutina un motiv suficient pt a schimba?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod