Cum reuseste o femeie sa exceleze in domeniul profesional?

Intotdeauna am considerat ca excelenta nu este apanajul celor inzestrati de soarta cu talente extraordinare, ci este la indemana oricui. Important este sa iti doresti cu adevarat sa faci lucruri extraordinare, sa transformi obisnuitul in exceptional. Cine te impiedica sa faci asta? Tu insati!

Femeile care exceleaza in domeniul lor profesional au inteles ca numai de ele depinde sa aiba rezultate, ca ele sunt cele care fac in orice moment alegerea intre a fi o victima a societatii, a carierei sau a familiei si a fi stapane pe viata lor.

Si totusi, de ce ai nevoie pentru a avea rezultate extraordinare?

In primul rand, de pasiune! Ceea ce inseamna ca trebuie sa te trezesti in fiecare dimineata cu zambetul pe buze si cu nerabdarea ca vei mai trai o zi in care vei face lucruri minunate. Inseamna sa traiesti continuu in prezent, sa nu te intorci in trecut, sa nu astepti un viitor "ce va sa vina", ci sa faci exact ceea ce trebuie, la momentul potrivit. Inseamna sa te gandesti bine, daca nu ai facut-o pana acum, la ceea ce vrei sa faci cu viata ta, cu profesia ta.
Si sa alegi sa faci exact ceea ce iti place cel mai mult. Cu siguranta, asa vei face totul cu pasiune!

Probabil ca pentru multe dintre femeile care detin un salon propriu de coafura, nu aceasta este pasiunea vietii lor. Dar de ce au succes? De ce unele chiar exceleaza in acest domeniu? Nu pentru ca ele conduc un salon de coafura, ci pentru simplul fapt ca incearca sa faca tot posibilul pentru ca toate clientele lor sa obtina exact ce isi doresc si chiar mai mult decat atat.

Multe luni, am frecventat un salon de coafura cu pretentii, insa s-a dovedit ca numele nu este de ajuns. Serviciile erau foarte bune, insa atmosfera era incarcata de fiecare data. Salonul este condus de un barbat, dar asta nu are importanta in clipa de fata, ci faptul ca singurul lucru care facea diferenta in acel salon era pasiunea pe care cateva dintre angajate o puneau in munca lor. Le pasa de fiecare clienta in parte, erau extrem de atente, le placea ceea ce faceau, se implicau pentru ca totul sa fie exceptional.

Si cum, din cauza atmosferei, coafeza si manichiurista au plecat, bineinteles ca am ales sa le urmez.
Chiar daca acum merg in locuri diferite si pierd ceva timp, pot spune ca merita. Pasiunea pe care ele o atribuie meseriei lor, lucru care unora le-ar putea parea un lucru insignifiant, m-a facut sa nu stau pe ganduri si sa le urmez.

Implicarea este unul dintre factorii care duce spre excelenta. Implicarea inseamna sa iti pese de ceea ce faci, sa iti pese de fiecare dintre cei care intra in contact cu tine si care conteaza in viata si in profesia ta, sa nu faci lucrurile doar pentru ca trebuie sa le faci, sa actionezi ca si cum, in momentul respectiv, nu ai avea altceva mai bun de facut.

Probabil ca nu iti place serviciul pe care il ai, probabil ca nu iti place profesia pe care ai ales-o, dar este alegerea ta. Si pana vei gasi exact ceea ce iti place sa faci cu pasiune, incearca sa transformi obisnuitul in extraordinar si la actualul loc de munca. Alegerea iti apartine - de tine depinde sa faci lucruri minunate si sa iti schimbi atitudinea. Este acea diferenta intre podium si locurile care mai urmeaza dupa campioni.

Implicarea inseamna sa te simti responsabil pentru tot ceea ce ti se intampla, inseamna sa te simti raspunzator pentru afacerea ta, pentru departamentul din care faci parte, pentru echipa ta.
Nu inseamna sa faci tu totul, ci sa iti pese! Sa te implici pentru ca, altfel, viata doar trece pe langa tine. Si cum ea oricum trece, diferenta o face cel care chiar se implica in viata lui si se simte responsabil.

Ce atu mai are o femeie? Maturitatea. Femeile se gandesc de mai multe ori inainte de a actiona, sunt mult mai retinute in a-si asuma riscuri inutile si, in relatiile cu ceilalti, chiar dovedesc faptul ca sunt mai mature. Acest lucru rezulta atat din educatie, cat si din dorinta de a fi luate in serios si de nu a fi tratate cu superficialitate, pentru simplul fapt ca sunt femei.

Maturitatea inseamna sa ai puterea sa te manifesti exact asa cum esti si sa iti lasi amprenta asupra celor care intra in relatie cu tine. Maturitatea nu are nici o legatura cu experienta de viata, ci mai degraba cu impacarea cu sine. De cele mai multe ori, femeile sunt mai congruente cu ele insele decat barbatii si de aceea actiunile lor sunt in majoritatea cazurilor in conformitate cu ceea ce spun. Daca am intreba mai multi barbati - oameni de afaceri - cu cine ar prefera sa relationeze pe termen lung in mediul profesional, sigur ar prefera femeile, tocmai datorita maturitatii si seriozitatii lor.

Mi-a placut intotdeauna ceea ce a spus Philo Iudeul: "Fii intelegator! Fiecare dintre cei pe care ii intalnesti lupta in propria batalie." Cu siguranta, femeile nu complica prea mult lucrurile, nu iau mereu totul in serios, se mai si joaca atunci cand muncesc si il iau pe fiecare exact asa cum e, fara sa uite nici o clipa ca orice persoana nou intalnita este diferita de cele pe care le-a cunoscut pana atunci si trebuie tratata ca atare.
Iar pasiunea pentru ceea ce intreprind, maturitatea si implicarea fac diferenta!

Iti doresc sa gasesti si sa pui pasiune in tot ce faci!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod