Cum am putea sa ne crestem afacerea?

Oricine am fi, persoane fizice sau juridice ne dorim rezultate in viata personala, respectiv in afacerea noastra, iar rezultatele vin din actiuni. Din actiuni diferite. Pentru ca daca modalitatea de a actiona este aceeasi, atunci nu vom obtine rezultate diferite, adica din ce in ce mai bune. Actiunile diferite pot veni din capacitatea noastra de a vedea posibilitatile din oportunitatile care ne inconjoara. Insa, mai presus de orice, abilitatea noastra de a relationa cu ceilalti in mod sincer si constructiv poate sa ne schimbe rezultatele din bune in foarte bune, pana la excelente.

Relatiile de orice fel se nasc de cele mai multe ori pe baza unor afinitati intre cele doua persoane, insa ele se cultiva, se mentin si se imbunatatesc pe baza increderii reciproce, a integritatii si a respectului.
Afacerea noastra traieste intr-o lume a prospectilor si a clientilor si de aceea, oricat de extraordinare ne-ar fi produsele sau serviciile, pana la urma relatiile interumane fac diferenta. Iar relatiile de business nu sunt deloc intre firme, ci intre persoane.

Cea mai buna solutie pentru a iti extinde reteaua de posibili parteneri este sa aderi la o organizatie de networking. Ca membru, vei observa ca un avantaj este cresterea considerabila a posibilitatii de a intra in contact cu multe persoane interesate de afacerea ta. Organizatiile de networking au scopul de a facilita impartasirea de idei, contacte si, cel mai important, referinte de afaceri intre membri acesteia.


Relationam continuu, dar de cele mai multe ori nu stim sa facem "networking" in adevaratul sens al cuvantului. Aceasta inseamna in primul rand suport sincer pe care il putem oferi celorlalti fara a astepta ceva in schimb. Inseamna sa ai o atitudine pozitiva, sa fii integru si sa arati ca iti pasa de celalalt. Nu inseamna sa-ti vinzi afacerea, ci sa oferi referinte reale interlocutorului, sa ii acorzi suport sa-si cresca afacerea. Cu o asemenea atitudine, cu siguranta iti vei spori si tu vanzarile, pentru ca suportul neconditionat este rasplatit intotdeauna.

Pentru a oferi, trebuie sa stii ce anume sa dai, ce il intereseaza pe celalalt, trebuie sa ii cunosti afacerea, sa fii realmente interesata de produsele si serviciile sale, de ce este diferita afacerea lui de altele asemanatoare, de ce anume are nevoie ca sa-si extinda afacerea etc.


Implicarea, entuziasmul si, mai ales, atitudinea sunt extrem de importante in networking. Nu poti sa-ti construiesti relatii durabile fara sa te implici, nu poti convinge pe nimeni fara entuziasm, si, cel mai important, nu poti creste ca persoana sau ca afacere, fara sa ai o atitudine pozitiva.

Daca esti femeie de afaceri, vrei sa iti cresti business-ul si te recunosti in cele de mai sus, iti recomand sa culegi informatii despre networking deoarece cu siguranta vei observa rezultatele in destul de scurt timp. Poti deveni membra a unei organizatii de networking si vei beneficia de multe instrumente profesionale de networking, de oameni ce iti pot oferi suport in dezvoltarea afacerii tale, de intalniri de afaceri si workshop-uri ce nu pot decat sa ofere valoare, atat afacerii tale, cat si tie ca persoana.


Si nu uita, cu siguranta iti vei creste afacerea daca, mai presus de interesele tale personale, vei pune interesele celui din fata ta!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod