Cate roluri ai?

De cate ori pana acum nu ai simtit aproape saptamanal, daca nu zilnic, ca esti exact ca jonglerii de la circ, incercand sa sustii in echilibru 10 farfurii cu doua maini? De cate ori, in acelasi timp, nu s-a intamplat sa te sune copilul sau sotul, seful sa intre pe usa biroului, clientul sa astepte un raspuns urgent, iar e-mailurile sa nu mai conteneasca?

Daca te uiti insa la viata ta din perspectiva rolurilor pe care le ai, poti sa integrezi toate aspectele vietii tale si sa te plasezi pe tine si valorile tale in centrul "universului" tau.

Este timpul sa lasi farfuriile jos si sa te ocupi de fiecare in parte! E timpul sa realizezi cate roluri joci in viata ta si care sunt acestea.
Scrie toate rolurile pe care crezi ca le ai. Cu siguranta, ele sunt dintre acestea:

sotie sau partenera;
mama;
fiica;
manager;
prietena;
"casnica" - cineva trebuie sa se ocupe si de casa, nu?

Si probabil ca mai sunt si altele. Insa nu uita ca mai ai un rol: acela de propriul tau coach. Rolul in care ai grija de tine, te dezvolti, cresti, faci ceea ce iti place si iti da valoare. Iar daca faci parte dintre cele care vor sa incerce ceva nou, va aparea un nou rol in viata ta: poate vrei sa scrii o carte sau sa participi la un maraton; va fi un nou rol in viata ta, de adaugat la celelalte, la care trebuie sa muncesti din greu in viitor, nu?

Daca ti-ai facut lista, recreeaz-o in asa fel incat sa nu ai mai mult de 8 roluri: alipeste rolurile care au legatura intre ele, sterge ceea ce nu este cu adevarat important pentru tine in acest moment.
Numarul maxim trebuie sa fie 8, altfel ti se va dilua atentia si vei ajunge iarasi jongler.

Fii sincera cu tine si da-ti cate o nota pentru fiecare rol in parte. Cat meriti pentru tot efortul pe care il depui acum? Cat de mult te implici in fiecare rol? Ceilalti cat ti-ar da? Cat de echilibrata iti este viata?

Sunt sigura ca meriti mai mult. De aceea e timpul sa faci ceva pentru tine: scrie-ti pentru fiecare rol in parte cate un obiectiv de indeplinit in urmatoarele 3 luni, de exemplu. Fii atenta si fa-le SMART. Altfel nu iti setezi obiective, ci doar iti aglomerezi agenda si mai adaugi farfurii...


Ai curaj si pune-ti printre obiective lucruri pe care ti le doreai de mult, dar "nu ai avut timp" pentru ele. De cand nu ai mai fost la restaurant cu partenerul tau, sa va priviti in ochi si sa va ascultati cu adevarat unul pe celalalt? De cand nu i-ai mai citit copilului o carte sau de cand nu i-ai mai dat un sfat de cum sa se poarte cu fata pe care o place? De cand nu ti-ai mai sunat parintii? De cand nu ti-ai mai ascultat cu adevarat echipa pe care o conduci, colegii? De cand trebuiau schimbate jaluzelele de la bucatarie, pentru ca nu mai sunt deloc la moda? De cat timp nu ai mai citit o carte?

Fa-ti timp pentru lucrurile pe care ti le doresti si care vor da valoare vietii tale! Infrumuseteaza-ti viata si a celor care te inconjoara.
Merita!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod