Cat de repede poate obtine succesul o femeie manager?

In primul rand trebuie sa pornim de la ideea ca succesul este relativ, la prima vedere, pentru ca in fond, ca fiinte umane succesul are aceleasi valente pentru toata lumea. Insa am ajuns atat de ocupate, incat succesul personal a trecut de mult de lista prioritatilor noastre si am ajuns sa fim pe zi ce trece mai preocupate de succesul profesional. Iar daca mai suntem si femei manager, pai cum sa nu vrem sa nu avem succes in job-ul actual? Ca doar asta este inceputul, nu?

Orice am crede, suntem programate pentru succes, dar nu toate il atingem pentru ca nu ne folosim tot potentialul cu care am fost inzestrate.

Ramanem cateodata in posturi contemplative, admirand reusitele celorlalte si facand comparatii cu noi insene, uitand cate lucruri minunate putem face fiecare dintre noi si care pentru celelalte sunt cateodata imposibile.

Sentimentul de inferioritate este un alt motiv pentru care nu atingem succesul, ne simtim inferioare celorlalte, desi de cele mai multe ori comparatia se face pe mai multa experienta, in domenii in care, daca am fi sincere, nici ca ne-ar interesa sa ne pricepem.
Chiar trebuie sa te simti inferioara daca tu nu stii sa schimbi roata la masina, iar prietena ta stie? Sau ca tu nu vorbesti germana deloc, iar colegele tale fac cateodata si glume in germana?

Teama de succes este evident un alt motiv pentru care nu il atingem. Ne este teama de ce se va intampla cu noi cand vom ajunge acolo, ce responsabilitati noi vom avea, ce vor spune ceilalti, cum va trebui sa ne comportam? Asa ca mai bine stam comod in apa calduta a realitatii pe care ne-am creat-o si asteptam sa treaca timpul.

Influentele din copilarie au pus amprenta asupra dorintei noastre de succes, in mod inconstient. De vreme ce am fost crescute, marea majoritate, in ideea ca: femeile nu isi spun intotdeauna punctul de vedere, ca trebuie sa ramana mai in umbra, ca trebuie sa fie mai tacute, mai cuminti, cum sa fim programate pentru succes? Ca doar este apanajul barbatilor, nu? Si totusi, cum putem obtine succesul? Si cat de repede? Si

Ce este succesul?

Probabil ca pentru marea majoritate a femeilor manager succesul inseamna sa fie "mai manager" decat altii sau altele. Sa aiba adica cativa supervisori in subordine, sau sa ajunga director sau poate chiar manager general.
Cand putem spune pana la urma ca am atins succesul? Si cand ne oprim?

Se spune ca o moneda de 50 de bani si un ban de aur au aceeasi valoare daca se afla pe fundul oceanului. Asadar, daca nu iti pui in valoare calitatile cu care ai fost inzestrata, nu le cultivai si nu le imbunatatesti, nu vei atinge succesul pe care il doresti.

In primul rand ar trebui sa te autoevaluezi, sa iti analizezi parerea pe care o ai despre tine inseti. Cat de multa incredere ai in tine? Cat de puternica te simti? Cam atata succes vei avea... Nu uita insa ca fiecare dintre noi este unica, inzestrata cu anumite calitati ce ar trebui puse in valoare.

Succes avem daca avem obiective indraznete. Daca nu ne propunem mare lucru, sau mai rau, nimic, atunci cum sa avem succes? Trebuie sa invatam sa nu ne fie teama de obiectivele indraznete pentru ca pentru orice tel maret exista pasi marunti ce trebuie facuti pentru a ajunge acolo. Iar de pasi marunti nu cred ca se sperie cineva!

Networking-ul este o modalitate de a atinge succesul mai repede. Este foarte important cum te percep ceilalti, daca stii sau nu sa lasi o amprenta asupra celor din jurul tau, iar daca da, este pozitiva sau negativa? Succesul personal vine mai repede atunci cand esti sincer interesata de succesul celorlalti.
Exista o lege a compensatiei in toate si intotdeauna cei care dau, primesc "inzecit" inapoi. Incepe sa iti dezvolti si aceasta latura, a relationarii cu cei din jur si vei avea numai de castigat. Fii insa intotdeauana sincera si nu face nimic din interes!

Revizuieste-ti atitudinea si postura! Si limbajul! Invata sa vezi de fiecare data si partea buna a paharului, invata din greseli, spune "pot" in loc de "poate", fii mandre de realizarile tale, fii tu cea care initiaza schimbarea in bine si nu te lasa dusa de val! Hraneste-ti mintea si sufletul cu lucruri bune, cu carti deosebite, cu fapte minunate. Elimina obiceiurile proaste sau care nu iti aduc deloc valoare in viata si incepe sa dobandesti obiceiuri bune. Concentreaza-te pe obiectivele pe care doresti sa le atingi si vezi ce iti lipseste sa ajungi acolo. Exerseaza in fiecare zi noile comportamente pana devin obiceiuri.

Nu renunta orice s-ar intampla! Numai cele care nu renunta vor fi adevarate invingatoare, vor avea succes! Esecurile sunt facute sa ne intareasca, sa invatam din ele si nu ca sa avem motive sa ne lamentam!

Si nu in ultimul rand trebuie sa existe o motivatie pentru succes.
Trebuie sa stii si sa simti ca nu esti o persoana mediocra, ca ignoranta nu inseamna sa nu stii, ci sa nu faci nimic cu ceea ce stii si ai, ca de oprit nu trebuie sa te opresti niciodata, ci trebuie sa te perfectionezi continuu ca sa obtii noi si noi succese.

Cat de pregatita esti sa ai succes? Cate sacrificii esti in stare sa faci pe plan personal pentru a avea succes? Va fi acela un adevarat succes sau doar un surogat? Trebuie sa gasesti singura echilibrul si sa analizezi ce inseamna succesul pentru tine.

Si nu uita! Succesul este o stare de spirit. Nu se masoara in bani, faima sau contracte ci in a-ti folosi la maximum cunostintele, talentul si experienta. Si sa fii multumita in acelasi timp cu tine insati.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • plaiasu ioana pe 20 Mar 2011, 20:14
    nu inteleg unele cuvinte!!!:((:((:((

    scriti si voi niste cuvinte pe care sa le intelegem mai!!!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod