Trainingul outdoor - natural 100%

Esti scoasa la... joaca de compania ta? Nu iti face griji, nu este o reactie inexplicabila, provocata de efectele negative ale caldurii. Aparent simple exercitii fizice...
Esti scoasa la... joaca de compania ta? Nu iti face griji, nueste o reactie inexplicabila, provocata de efectele negative alecaldurii. Aparent simple exercitii fizice desfasurate intr-un cadrunatural, trainingurile outdoor (daca sunt organizate ca la carte) potavea rezultate spectaculoase, pornind de la modificarea comportamentuluiangajatilor pana la previzionarea evolutiei echipelor.

Aparut la inceputul anilor '80 ca modalitate de instruire, traininguloutdoor consta intr-o "inlantuire de exercitii ce implica efort fizicsi inducerea unei anumite stari de stres si presiune (cu scopuripozitive), care incearca sa ii puna pe oameni in situatii la limita siii determina sa actioneze necenzurat.
La serviciu iti formezi un anumittip de comportament - imbraci, regulamentar, haina postului. Acestebariere tipice atitudinii "de birou" dispar in timpul traininguluioutdoor: oamenii nu mai sunt pusi in fata unor situatii concrete deserviciu, si atunci renunta la... carapacea lor; astfel se pot descoperiabilitatile de conducatori ale unora din membrii echipei, calitati precumcreativitatea ori altruismul (sau contrariul)", explica Madi Radulescu,Training & Consulting Director Codecs.

"Am organizat un asemenea training si pentru Codecs. Am avut surprizasa descopar ca unii dintre colegii mei, pe care ii remarcasem mai putinanterior, sunt foarte dinamici. Chiar daca am fost destul de multi -73 de persoane - am observat ca avem un management al timpului foartebun.
La finalul sau, am invatat ca trebuie sa fim mai creativi si caavem nevoie de oameni... rebeli. Daca acum vreau sa angajez pe cineva,ma voi indrepta, in mod sigur, inspre o persoana rebela", afirma MadiRadulescu.

Pusi in situatii iesite din normalitatea orelor de presiune de laserviciu, intr-un cadru natural (de regula, la munte sau la padure),care presupune existenta unor obstacole naturale, membrii echipei isiclarifica mult mai bine rolurile si abilitatile pe care le au ei sicolegii lor. Se creeaza, de asemenea, o mai mare incredere intre membriiechipei, prin exercitii specifice, in care fiecare persoana trebuiesa se lase total pe mana - si indicatiile - colegilor (pentru a reusi,de exemplu, sa depaseasca un obstacol).

"Acest gen de activitate forteaza putin capacitatea fiecaruia deautoevaluare.
Vizibilitatea este foarte mare in timpul exercitiilor;oamenii nu se pot ascunde si nu pot ocoli obsacolele sau problemele infata carora sunt pusi", spune Madi Radulescu. Daca prefera sa se retraga,atunci isi semneaza singuri declaratia de neapartenenta echipa sau deincapacitate. Prin urmare, comportamentul lor in timpul celor catevazile de training outdoor este un barometru edificator pentru manageriprivind atitudinea oamenilor pe care ii coordoneaza. Un alt avantajeste faptul ca le permite unora sa isi depaseasca limitele. De exemplu,realizand ca pot traversa un pod de franghii fara teama, imaginea lorde sine se imbunatateste. "Unii oameni au plecat de la exercitii cu omai mare incredere in ei.
Pentru altii, schimbarea e mai putin vizibilasau deloc. Am o colega care, dupa ce si-a demonstrat, in timpul unuiastfel de training, ca poate sa depaseasca un ostacol, si-a imbunatatitin mod evident tonusul si atitudinea pozitiva in timpul orelor de lucru",declara Madi Radulescu.

Instruirea "in aer liber" poate avea un impact puternic si asupra culturiiorganizationale - angajatii pot descoperi si promova valori comune.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod