Motivele pentru care ar trebui să înveți o limbă străină

După cum spunea Nelson Mandela, dacă vorbești cu o persoană într-o limbă pe care o înțelege, informațiile îi ajung la creier. Dacă vorbești cu ea în propria limbă, informațiile îi ajung la inimă.
Prin intermediul acestor cuvinte, Mandela a scos la iveală cel mai important motiv pentru care ar trebui să înveți o limbă străină - poți arăta respectul față de alți oameni.

De ce ar trebui să înveți o limbă străină?

1. Ai mai multe oportunități profesionale


În zilele noastre, dacă știi o singură limbă, s-ar putea să fii văzut ca o persoană care nu este foarte educată. Cunoașterea a două limbi este o necesitate, iar cunoașterea a trei limbi este esențială. Este din ce în ce mai frecvent întâlnită situația în care angajatorii cer solicitanților să vorbească cel puțin două limbi.
Când managerul vede că știi cel puțin două limbi, îți vede potențialul de a ieși din zona de confort. Acesta crede că poți să te conectezi cu companiile și clienții din alte țări.

2. Îți îmbunătățești performanța cognitivă


Nu poți stăpâni gramatica unei alte limbi dacă nu cunoști gramatica limbii materne. Dacă folosești cel puțin încă o limbă, este posibil să fii foarte bun la folosirea propriei limbi. Învățarea unei limbi îți îmbunătățește performanța cognitivă generală.
Cercetătorii au descoperit că atunci când o persoană bilingvă vorbește o limbă, cealaltă este activă în același timp. Creierul său se bazează pe funcții executive, cum ar fi atenția și inhibarea. Persoanele bilingve folosesc aceste mecanisme ori de câte ori vorbesc sau ascultă.

3. Te conectezi cu oameni din alte culturi


Atunci când vorbești alte limbi, poți să depășești decalajul dintre tine și cineva dintr-o altă cultură. Nu numai că poți cere indicații în timp ce ești în străinătate, ci poți construi și prietenii.
De ce este nevoie să te conectezi cu persoane care vorbesc limbi diferite? Pentru că așa vei începe să le înțelegi cultura. Iar acest lucru te va ajuta să devii mai deschis, mai tolerant și mai informat. Învățarea unei alte limbi este o necesitate esențială atunci când călătorești și nu numai. Vei putea comanda mâncare și vei putea privi indicații fără probleme de la localnici. Cu toate acestea, vei putea să vorbești cu alte persoane chiar și dacă vrei să călătorești singur.
Îți vei face mai ușor prieteni. În plus, vei reuși să vezi propria cultură dintr-o altă perspectivă, adică cea a unei persoane din exterior.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod