Cât trebuie să munceşti ca să înveţi o limbă străină. 7 soluţii de studiu rapid

Când piaţa locurilor de muncă devine tot mai restrânsă şi tot mai pretenţioasă, nu-ţi rămâne nimic mai bun de făcut decât să te evidenţiezi prin nişte calităţi care să-ţi scoată CV-ul din anonimat. Limbile străine sunt foarte căutate în această perioadă, indiferent de domeniul în care activezi.

Dacă timpul nu îţi permite să te înscrii la nişte cursuri intensive pentru a învăţa o nouă limbă străină, trebuie să găseşti o soluţie mai la îndemână. Iată câteva variante de studiu rapid care te vor ajuta să asimilezi în cel mai scurt timp toate informaţiile de care ai nevoie pentru a putea comunica fluent într-o limbă străină:

1. Cărţile pentru autodidacţi

Dacă ai decis să înveţi singură o nouă limbă străină, cu siguranţă ai luat în calcul varianta cărţilor dedicate persoanelor autodidacte.

Există volume întregi de genul "Învaţă o limbă străină fără profesor", dar îţi pot fi foarte utile şi ghidurile de conversaţie, dicţionarele şi tratatele de gramatică elementară. Parcurge-le zilnic, în călătoriile cu metroul, înainte de culcare sau în orice alt moment liber al zilei. Vei asimila pe nesimţite cuvinte şi expresii.

2. Cursurile intensive de weekend

Vrei să participi la un curs, însă nu îţi poţi permite să frecventezi zilnic o instituţie specializată.
De aceea, cele mai multe dintre ele au programe de weekend, destinate persoanelor cu un loc de muncă stabil şi solicitant.

3. Cursurile audio

Cursurile audio sunt una dintre cele mai bune variante de a-ţi însuşi vocabularul şi regulile fonetice ale unei limbi străine. În plus, ai avantajul că le poţi asculta atât în mijloacele de transport, cu ajutorul căştilor, dar şi acasă, în timp ce te ocupi de treburile casnice. Totuşi, acestea nu oferă prea multe informaţii legate de gramatică şi te ajută să înveţi o nouă limbă strict la nivel conversaţional.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod