Cele mai bogate femei de afaceri

Cele mai puternice femei din lume, prin veniturile anuale si prin valoarea contractelor pe care le semneaza, nu si-au pierdut, asa cum vei vedea...
Cele mai puternice femei din lume, prin veniturile anuale si prin valoareacontractelor pe care le semneaza, nu si-au pierdut, asa cum vei vedea,farmecul si tineretea. Am selectat din topul revistei Fortune al celormai bogate femei de afaceri din lume cateva nume "cu rezonanta" dinprimele 20.

1. Carly Fiorina - are 48 de ani, presedinte si CEO la companiaHewlett-Packard si se mentine in acest top de 15 ani. A condus negocierilede preluare a companiei Compaq de catre Hewlett-Packard, in schimbulsumei de 18,7 miliarde de dolari. In legatura cu aceasta victorie pe carea obtinut-o, Carly Fiorina declara: "mi s-a reconfirmat un principiufundamental si anume ca lucrul cel mai important de care are nevoie unconducator este busola interna".

2. Betsy Holden - are 46 de ani si este co-CEO la compania KraftFoods. Titlul de co-CEO nu-i diminueaza cu nimic puterea. Holdensupravegheaza aproape 75% din cele 34 de miliarde de dolari din veniturilecelei de-a doua companii de produse alimentare din lume, infiintata iniunie 2001.
Anul acesta ea a realizat o crestere a venitului cu 18%,aceasta fiind cea mai mare crestere realizata pana acum in cadrulcompaniei.

3. Meg Whitman - are 46 de ani si este presedinte si CEO al companieieBay. Ea a facut regulile internetului. Condusa de Whitman, veniturilecompaniei eBay si ale internetului se dubleaza de la an la an iar valoareavanzarilor pe anul 2002 au fost estimate la 14 miliarde de dolari. Insectorul tehnologic care este in dezvoltare, anul trecut s-a inregistrato crestere de peste 30%.

4. Indra Nooyi - are 46 de ani si este presedinte si CEO la companiaPepsiCo. Femeie cu o vointa de fier si un strateg pe probleme financiare,ea a semnat in ultimii ani contracte in valoare de 30 de miliarde dedolari. Anul acesta se asteapta o crestere procentuala a castigurilorcompaniei Pepsi de cel putin 13%. Dar noul produs energizant Coke iiva face Indrei munca mult mai grea decat pana acum, intr-un mod placut,bineinteles.

5.
Andrea Jung - are 44 de ani si este presedinte si CEO al companieiAvon Products. In mainile ei se afla un intreg brand internationaldin industria produselor cosmetice. Acum este pe cale de a-si mariveniturile cu 10% fata de 2002 si continua sa inspire acelasi devotamentextraordinar. Directoarea companiei, Ann Moore (Nr.11), spune despre Jung:"oamenii din jurul ei si-ar da si viata pentru ea".

6. Anne Mulcahy - are 49 de ani si este presedinte si CEO la companiaXerox. Si ca presedinte si ca CEO, Mulcahy a reusit sa scape companiade la faliment. De anul trecut, ea si-a numit un nou CEO si a reusit saachite un credit bancar in valoare de 2,8 miliarde de dolari si a readuscompania spre profit. Dar probleme de genul acesta exista tot timpul.

7. Karen Katen - presedinte al Grupului Farmaceutic din cadrul farmacieiPfizer. Chiar daca Wall Street-ul a reactionat cu prudenta la oferta pecare a facut-o Pfizer pentru licitarea firmei producatoare de medicamentePharmacia, Katen are si acum motive sa zambeasca.
Cand fuziunea va fideja finalizata la sfarsitul anului, ea probabil ca va castiga inca 11miliarde de dolari, dupa doar un an de vanzari, dintr-o cifra totala deafaceri de 39 de miliarde de dolari.

8. Pat Woertz - are 49 de ani si este vicepresedinte la compania ChevronTexaco. Castigurile lui Woertz aproape ca s-au triplat, ajungandla 81 miliarde de dolari, cand Chevron a fuzionat cu Texaco in lunaoctombrie, anul trecut, creand cea de-a opta din cele mai mari companiiamericane. Dar castigurile actuale provenite numai din vanzarile lantuluide benzinarii se ridica la 1,2 miliarde de dolari.

9. Ann Moore - are 52 de ani si este presedinte si CEO la compania AOLTime Warner. Promotia pe care Moore a facut-o in iulie, anul trecut, afacut-o sa intre in posesia a 4,5 miliarde de dolari iar revista condusade ea a ajuns una din cele mai citite din lume. Desi AOL a pierdut 5miliarde de dolari in 2001 iar stocul a ajuns la doar 63% dupa aceastacadere, revista Time este o buna reclama pentru intreaga companie:profiturile sunt in crestere iar vanzarile vor creste cu aproape 25%.

10.
Shelly Lazarus - are 55 de ani si este presedinte si CEO la companiaOgilvy & Mather Worldwide. Profiturile din publicitate sunt inca lainceput in cadrul companiei Ogilvy, cunoscand o scadere de 30% in primajumatate a anului - dar Lazarus reuseste sa tina visteria plina. Agentiaei a castigat drepturile depline asupra brand-urilor Fanta si Sprite,in valoare de 100 de milioane de dolari, plus alti 400 de milioane dedolari proveniti din alte afaceri, numai in acest an.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • strimbu liliana pe 12 Ian 2014, 14:14
    Dl Director

    Buna ziua La multi ani!.Multa sanatate ,fericire si Dumnezeu sa va binecuvanteze ,Ma numesc Strimbu Liliana sunt din Copsa Mica ,str Laborator ,Bloc 26 apt 6,jud Sibiu. Sunt o mama de 55 ani ,pensionata pe caz de boala [Cardiopatie ischemica ,hipertensiune arteriala,operata la coloana,osteoporoza,fractura dubla la piciorul stang ].In anul 2001am luat spre crestere 4 frati bonlavi cu tbc .anemici,plini de mizerie din cauza mamei lor care-i abandonase,si i-a lasat singuri.Pe atunci aveau varste cuprinse intre 8luni,3ani,6ani si 9ani.Acesti copii erau foarte bonlavi dar cu ajutorul lui Dumnezeu au fost salvati la timp.Cei mici din aceasta cauza ,si acum la ora actuala sufera ..Am fost cu cei mici la multe spitale si in 2009le-a depistat boala de care sufera si acum din cauza neglijentei mamei lor,de care nu i-a pasat de acesti copii nevinovati.Cei mici nu cresc,nu se dezvolta sunt f slabi.Au diagnosticul -Deficit statural sever prin deficit deGH,Hipotofie ponderala,Anemie carentiala Hipoconadism ,SDR Hiperkinetic.Ei fac un trat foarte scump [4500 lei lunar].Ptr acest trat ei au nevoe de o alimentatie foarte buna si de un regim de viata special.De la stat primesc [84lei aloc de stat ,184 lei plas ptr 2 copii si pensia mea de boala de 378 lei.] Copiii 3 merg la scoala .Va rog din toata inima sa ne ajutati ptr a putea sa mergem mai departe .Eu fac tot posibilul ca acesti copii sa aiba o viata buna si fac eforturi mari ca sa aiba conditii de viata bune.Stam intr-o camera de 30 metri fara baie,fara gaz [ni l-a taiat ]fara caldura .Ma rog la Bunul Dumnezeu sa-mi dea putere sa merg mai departe si sa gasesc o persoana care sa ne ajute sa depasim aceste probleme mari cu care ne confruntam Am rate de platit ,am ramas in urma cu plata ,dar statul nu ne iarta ptr neplata ..In speranta ca veti primi acest mesaj care este scris cu lacrimi in ochi de o mama cu o mare greutate pe umeri si-mi veti da un raspuns favorabil..Va las un nr de cont RO82CECEC001946250353311 si nr de tel 0746494199. 0769724283 Va multumesc . Dumnezeu sa va binecuvanteze ..Cu stima si profund respect Strimbu Liliana si cei 4 copii

    0
    1

  • Romaneanu pe 20 Apr 2013, 15:34
    Caut sponsorizare!

    Stimate domnule director! Sunt cetatean Roman in varsta de 45 de ani, cu domiciliul stabil de 22 ani in Grecia-Atena. Aici lucrez in domeniul incaltamintei de dama. Am urmat o scoala de modelisti pentru incaltaminte timp de doi ani aici in Atena. Am fost trimis de firma unde lucram, de doua ori la specializare in Milano Italia unde am obtinut un certificat de specializare ca modelist Cad Cam. Am un talent deosebit, imaginatie, detin multe idei proprii in acest domeniu. Am ceva utilaje in Romania pentru cusutul incaltamintei. Dar nu detin un capital cat de mic sa dau drumul unei afaceri de care sunt sigur ca va merge. Asi dori de la persoanele de mai sus mentionate o colaborare ori sponsorizare care sa ne aduca un profit destul de modest la amindoi. Ma bazez pe cunostintele mele profesionale in acest domeniu, designer si confectioner incaltaminte de dama si barbati. Astept cu nerabdare un raspuns la adresa mea de e-mail s-au la telefin : 0030 6975224308 Cu stima si profund respect, Catalin Romaneanu.

    0
    1

  • GHEORGHE GOLBAN pe 1 Iul 2011, 12:11
    colaborare

    colaborare Stimate domnule director sunt cetatian din RMoldova,si vreau sa incep dezvoltarea unui bizness in Romania.Am nevoe de o colaborare cu aceste fenei frumoase.Nici nu stii cum veata mai face minuni.Toate sunt frumoase,dar cred eu ca si destepte.Noi barbatii suntem invatati sa lucram la stst,sa avem un salariu si ne limitam.Femeile sunt mai riscamte,insa tot pe baza barbatilor chipurile,ele sunt mai isteate,deaceea au succese. Vravo voua.Deaceea barbatii ajung la solicitarea acestor brave femei.Nu-mi este de fel rusine sa solicit un ajutor la aceste femei frumoase si destepte. Sunt pedagog si jurist,virsta de 51 ani-care din ele va incerca sa ma ajute,aceea va fi primita cu tot sufletul.Dar vreau,ca acest mesaj sa ajunga la ele personal. Cu un deosebit respect Gheorghe Golban tel 0037378883309.Astept surprize...Daca este posibil expidierea datelor de contact la toate aceste persoane.Va implor. Asteptam. Suntem o famile numeroas si daca o femee din cele bogate va atrage atentia la acest lucru,cred,ca va fi un lucru de cinste si onoare. Daca este posibil sa junga acest mesaj la cineva din aceste persoane ar gi foarte bine.Multumesc din suflet. Gh.Golban

    0
    4

  • GHEORGHE GOLBAN pe 27 Dec 2010, 09:50
    colaborare

    Stimata redactie-eu am scris de citevai ori aceste mesaje,dar se vede,ca e in zadar. Am eu vreo sansa de a contacta cu aceste genii de femei,sau este pursisimplu o informatie neadecvata. Dati un raspuns real. Asteptr. Cu respect Gh.Golban

    2
    3

  • Gheorghe Golban pe 25 Dec 2010, 22:37
    colaborare

    Stimate domnule director sunt cetatian din RMoldova,si vreau sa incep dezvoltarea unui bizness in Romania.Am nevoe de o colaborare cu aceste fenei frumoase.Nici nu stii cum veata mai face minuni.Toate sunt frumoase,dar cred eu ca si destepte.Noi barbatii suntem invatati sa lucram la stst,sa avem un salariu si ne limitam.Femeile sunt mai riscamte,insa tot pe baza barbatilor chipurile,ele sunt mai isteate,deaceea au succese. Vravo voua.Deaceea barbatii ajung la solicitarea acestor brave femei.Nu-mi este de fel rusine sa solicit un ajutor la aceste femei frumoase si destepte. Sunt pedagog si jurist,virsta de 51 ani-care din ele va incerca sa ma ajute,aceea va fi primita cu tot sufletul.Dar vreau,ca acest mesaj sa ajunga la ele personal. Cu un deosebit respect Gheorghe Golban tel 0037378883309 .Astept surprize...Daca este posibil expidierea datelor de contact la toate aceste persoane.Va implor. Asteptam REPETAT- CU ANUL MOU. gHEORGHE gOLBAN

    1
    4

  • Gheorghe Golban pe 21 Nov 2010, 04:57
    colaborare

    Stimate domnule director sunt cetatian din RMoldova,si vreau sa incep dezvoltarea unui bizness in Romania.Am nevoe de o colaborare cu aceste fenei frumoase.Nici nu stii cum veata mai face minuni.Toate sunt frumoase,dar cred eu ca si destepte.Noi barbatii suntem invatati sa lucram la stst,sa avem un salariu si ne limitam.Femeile sunt mai riscamte,insa tot pe baza barbatilor chipurile,ele sunt mai isteate,deaceea au succese. Vravo voua.Deaceea barbatii ajung la solicitarea acestor brave femei.Nu-mi este de fel rusine sa solicit un ajutor la aceste femei frumoase si destepte. Sunt pedagog si jurist,virsta de 51 ani-care din ele va incerca sa ma ajute,aceea va fi primita cu tot sufletul.Dar vreau,ca acest mesaj sa ajunga la ele personal. Cu un deosebit respect Gheorghe Golban tel 0037378883309.Astept surprize...Daca este posibil expidierea datelor de contact la toate aceste persoane.Va implor. Asteptam

    0
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod