Femeie la locul de munca

5 motive care te pot determina să-ţi schimbi locul de muncă

Femeie la un interviu de angajare

2. Lipsa posibilității de avansare în funcție


Pe locul doi în scara ierarhică a motivelor care împing spre schimbarea jobului, 23% dintre respondenți doresc să-și schimbe locul de muncă din cauza imposibilității de promovare sau avansare pe post. Tot mai mulți tineri sunt în căutare de joburi care să le ofere noi perspective în carieră și posibilitatea de a evolua pe plan profesional. Se întâmplă adesea ca unii dintre angajați să își părăsească jobul actual pentru un salariu egal, uneori chiar mai mic, pentru un nou loc de muncă unde li se oferă certitudinea avansării sau task-uri cu un grad mai înalt de importanță.



3. Insatisfacția în cadrul locului de muncă


Al treilea cel mai important motiv pentru care oamenii sunt tentați să schimbe locul de muncă este mediul de lucru nemotivant (13%). Angajatul modern nu mai este de acord să dedice majoritatea timpului său locului de muncă, iar timpul de lucru ar trebui să fie organizat după propriile reguli. De asemenea, nemulțumirea lor este legată de lipsa organizării și a feedback-ului din partea superiorilor. Pentru tinerii angajați este foarte importantă validarea din partea superiorilor. Aceștia simt nevoia să le fie apreciată munca, iar atunci când nu se întâmplă așa, își doresc să afle ce trebuie îmbunătățit.

Tot mai mulți tineri angajați vor să aibă parte de o atitudine prietenoasă din partea superiorilor, considerând că atmosfera austeră, tipică locului de muncă, nu mai face parte din mediul de lucru al generației lor.
 


4. Activitățile sub nivelul studiilor


Un alt motiv al schimbării locului de muncă este superficialitatea activităților întreprinse în cadrul jobului (10%). Aceasta este în principiu o problemă caracteristică angajaților entry-level, care au așteptări ridicate cu privire la task-urile pe care urmează să le primească, aflând în scurt timp că principala lor activitate este aranjarea dosarelor, multiplicarea documentelor sau servirea cafelei.


5. Incertitudinea locului de muncă


Tot mai mulți angajați pun un preț pe siguranța locului de muncă decât pe salariul propriu-zis (8%). Având în vedere faptul că stresul este a doua cea mai frecventă cauză pentru problemele de sănătate la job, tinerii încep să se adapteze și tind să-și creeze un mediu mai puțin stresant la birou.
De aceea, pentru ei, siguranța jobului este strâns legată de atmosfera din cadrul colectivului.

Laptopul, telefonul sau mașina sunt și ele criterii destul de importante pentru confortul angajaților. De asemenea, asigurările medicale, abonamentele la sala de fitness, masa de prânz oferită de companie, tichetele de masă, vouchere sau bilete la diverse reprezentații culturale, sunt elemente care cântăresc destul de mult în creșterea gradului de satisfacție al angajaților.

În ceea ce privește gradul de satisfacție al angajaților în anul 2016, sunt vești bune. Față de anul 2014, aceștia sunt cu 3 procente mai satisfăcuți, salariile sunt și ele mai mari, atât pentru angajații entry-level, cât și pentru cei cu vechime de peste 3-5 ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod