Studiu: Un avocado pe zi scade nivelul colesterolului rău

Chiar dacă este bogat în calorii nu trebuie să ocoleşti acest fruct nici când ţii dietă. El asigură grăsimi bune care te ajută să slăbeşti şi protejează inima.

Avocado are un conţinut caloric mai ridicat, însă acest lucru se datorează grăsimilor bune care se regăsesc în el şi care au un rol esenţial pentru sănătatea noastră. Potrivit unui studiu recent realizat, avocado este un fruct deosebit de util atât persoanelor cu o greutate normală, cât şi celor care au kilograme în plus şi îşi doresc să slăbească.

Nu trebuie să te fereşti de el chiar dacă urmezi o cură de slăbire, deoarece grăsimile bune din avocado au un impact favorabil asupra colesterolului, favorizând scăderea nivelului de colesterol LDL (rău).

Un studiu care s-a realizat pe parcursul a cinci săptămâni a monitorizat dieta mai multor persoane supraponderale şi care suferă de obezitate. Pe parcursul celor cinci săptămâni unele persoane au avut o dietă săracă în grăsimi şi fără avocado, altele au încorporat grăsimi în cantitate moderată, dar tot fără avocado, iar al treilea grup au urmat o dietă moderată în grăsimi saturate şi au consumat câte un avocado pe zi.

Rezultatele au arătat clar o scădere a nivelului de colesterol rău la toţi participanţii, însă o reducere semnificativă s-a constatat în special la grupul care a inclus câte un avocado pe zi.

Avocado

Specialiştii avertizează asupra consumului zilnic de avocado care trebuie să facă parte dintre plan alimentar echilibrat.

Adică dacă ai o alimentaţie hipercalorică, cu alimente de tip fast-food, dulciuri şi snacks-uri din comerţ, consumul unui avocado pe zi nu va face decât să mărească numărul caloriilor ingerate.

Pentru a te bucura de beneficiile fructului de avocado trebuie să ai o dietă echilibrată, cu alimente proaspete şi gătite simplu, pe lângă care să adaugi un avocado. În cazul în care avocado are un preţ prea mare sau nu îl găseşti foarte uşor, poţi să te bazezi şi pe alte alimente care au grăsimi sănătoase şi generează un efect similar: nuci, seminţe, ulei de măsline presat la rece, macrou, somon, hering, sardine.

Cu toate acestea, cercetările arată că rezultatele sunt mai spectaculoase atunci când consumi avocado ca sursă de grăsimi bune.

Consumându-l vei asigura corpului potasiu şi proteine, susţine specialiştii. De asemenea, avocado reduce efectul inflamator pentru care alimentele de origine animală pe generează în corp.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod