Fructele: în ce cantitate şi când le consumăm?

Ştii expresia: "Ce-i prea mult, strică"? În cazul consumului de fructe este 100% valabilă, deoarece nu este indicat să le consumăm în cantităţi exagerate. Câte fructe să mâncăm zilnic şi

Ştii expresia: "Ce-i prea mult, strică"? În cazul consumului de fructe este 100% valabilă, deoarece nu este indicat să le consumăm în cantităţi exagerate. Câte fructe să mâncăm zilnic şi când este cel mai potrivit să le consumăm?

După părerea mea, recomandările pe care le vedem la televizor ar trebui să mizeze pe un consum ridicat de legume în stare crudă pentru că acestea lipsesc, în unele cazuri, cu desăvârşire din alimentaţia noastră. Nicidecum fructele, care de bine de rău se găsesc în dieta zilnică a unui român.

Cu toate acestea, fructele ocupă un loc central şi de obicei sunt pe locul fruntaş în lista recomandărilor sănătoase.

Nu spun că nu sunt necesare, însă nu în cantităţi atât de ridicate şi nicidecum să ţii cură de slăbire doar cu fructe. Cunoscuta nutriţionistă Mihaela Bilic avertizează persoanele care doresc să slăbească să trateze fructele ca pe dulciuri şi să se limiteze la un singur fruct pe zi. Aşadar, soluţia pentru a slăbi sănătos nu constă nici în înfometare, nici în consumul exagerat de fructe, pe care am observat că-l aplică foarte multe femei care doresc să scape de kilogramele în plus.

În afară de sport, o alimentaţie sănătoasă pe tot parcursul vieţii şi ajutorul oferit de unele tratamente corporale nimic nu funcţionează pe termen lung şi fără să-ţi afectezi sănătatea.

Când se consumă fructele?

Niciodată după masă! Întotdeauna pe stomacul gol sau la un interval de 2 ore înainte sau după masă. Alege-le ca gustări între mesele principale, astfel că 2-3 porţii de fructe pe zi sunt suficiente şi eviţi astfel şi riscul de a consuma gustări nesănătoase, cum ar fi chipsuri, popcorn, dulciuri.

De asemenea, nu este recomandat să le asociezi cu nicio altă categorie de alimente: legume, leguminoase, carne, lapte, ouă, grăsimi, cereale.

Ce ascunde pofta exagerată de fructe?

Un deficit de enzime alimentare, vitamine, minerale şi fitochimicale de care are nevoie organismului, după cum am aflat de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institului de Cercetări Alimentare. Ca să combaţi acest lucru, consumă mai multe legume în stare proaspătă şi verdeţuri, muuulte verdeţuri de care poţi să profiţi din plin primăvara!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod