De ce e important să mănânci legume şi fructe în diferite culori

Cu cât sunt mai diferite, cu atât mai bine pentru tot organismul. Pigmenţii care le diferenţiază aduc o mulţime de beneficii pentru corpul tău!


O dietă care se bazează pe o diversitate de fructe şi legume în culori diferite este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru organismul tău. Astfel, te asiguri că el primeşte nutrienţii de care are nevoie, iar pigmenţii care conferă culoarea legumelor aduc numai beneficii pentru corp.

Cum acţionează aceste culori pentru corpul tău?

Legumele şi fructele albe: întăresc sistemul imunitar
Consumă: ciuperci, cartofi, pere, conopidă, usturoi, ghimbir, ceapă, păstârnac, pătrunjel, gulii.

Legumele şi fructele galbene: asigură elasticitatea pielii
Consumă: ananas, banane, grepfrut, lămâie.

Legumele şi fructele portocalii: previn apariţia inflamaţiilor în corp
Consumă: dovleac, kaki (persimone), portocale, mango, piersici, caise, roşii portocalii, turmeric, morcovi, ardei.

10178009_10152580283591512_1836463336959666462_n

Legumele şi fructele roşii: protejează inima de boli şi curăţă sângele
Consumă: ardei, grepfrut roz, cireşe, zmeură, căpşuni, mere, fasole roşie, roşii, merişoare, struguri, rodie, pepene roşu, sfeclă roşie, ridichi.

Legumele şi fructele albastre/violet: protejează sistemul nervos
Consumă: afine, coacăze negre, prune uscate, boabe de soc, smochine, prune, stafide, struguri negri, varză roşie, vinete, cartofi mov, ceapă roşie, lobodă.

Legumele şi fructele verzi: ajută la eliminarea toxinelor, având efect detoxifiant
Consumă: verdeţuri (pătrunjel, mărar, spanac, rucola, salată verde, valeriană, urzici, leurdă, lobodă), broccoli, varză, varză de Bruxelles, dovlecel, zuchinni, ţelină apio, castraveţi, ardei verde, avocado, mere verzi, kiwi, lime, sparanghel, andive, praz, ceapă verde.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod