Nu realizezi ce a făcut mama ta pentru tine până nu devii și tu mamă

Când devii mamă începi să înțelegi și să vezi lucrurile altfel. De fapt, când devii părinte, căci sunt sigură că și bărbații trec prin asta.

Trăim în țara nimănui, atâta vreme cât autoritățile nu ne iau în serios

De 4 ori am sunat la 112 în viața asta. Și de atâtea ori și-au bătut joc de mine. Nu ne mai facem bine. Nu se mai schimbă nimic în țara asta. Aș vinde tot și aș pleca. Departe. Cu tot cu copil, bărbat și pisică. Aș pleca și m-aș gândi că am visat urât până acum, însă coșmarul poate fi sfârșit.

Mulți adulți cu copii, puțini părinți cu adevărat

Te-ai întrebat vreodată de ce persoanele fără copii îi judecă atât de repede și ușor pe cei care au copii? N-au dreptul să facă asta, nu-i așa?

Să NU te murdărești! Să NU vorbești cu țiganul ăla! Să NU iei note mici! Sau cum să devii un părinte toxic…

Să NU te murdărești! Să NU vorbești cu țiganul ăla! Să NU iei note mici! Să NU cazi! Să NU spui că nu ți-am zis! Sau cum să fii un părinte toxic și să crești un copil anxios și complet nepregătit pentru viață…

Un copil are nevoie de iubire, nu de moștenire

Cum să scriu articolul ăsta, oare? În calitate de mamă, în calitate de copil sau de amândouă la un loc?

Cu o mamă nu te pui!

Dacă ești curios cum se simte lovitura unui uragan, focul de dragon și cea mai învolburată apă din lume, te invit să superi o mamă. De fapt, supără-i copilul și o să vezi ce se întâmplă!

Nu, copilul nu este dator să aibă grijă de tine la bătrânețe!

Azi am auzit asta la televizor din gura unei mame. Mă sacrific atât de mult pentru copilul meu, însă la un moment dat se vor schimba lucrurile. El va fi cel care trebuie să aibă grijă de mine! Stai. Ce??

Înainte să mai faci pe cineva să sufere, amintește-ți asta

Știi... sunt mamă. Și e al naibii de greu. Pentru că din momentul în care au apărut cele două liniuțe roz, viața mea s-a schimbat. Viața de mamă=griji.

Fetiță de 9 ani luată cu mascații de la Baia de Aramă ca să fie trimisă în America

O fetiță de numai 9 ani a fost luată cu mascații din camera ei ca să fie trimisă în America. "Mami, nu vreau să plec!", striga Sorina, agățându-se de hainele femeii care a crescut-o.

Copilul îți pune la încercare relația, nu o sudează!

Dacă ți-ai imaginat vreo secundă că un copil te leagă de celălalt, te înșeli. Într-adevăr, căpătați un statut pe care divorțul nu vi-l poate lua niciodată: acela de părinți.

Am plecat în Milano zâmbind și m-am întors plângând

Ce mi-am dorit și ce am obținut de la un city break în Milano? Voiam puțină liniște, dar n-am obținut decât tristețe, furie și neputință!

Până când ne mai judecăm unii pe alții, oameni buni?

Ne place să judecăm, să arătăm cu degetul, să-i facem pe alții să se simtă prost. Aș fi vrut să nu spun asta. Aș fi vrut să nu fie așa. Dar ăștia suntem.

Iubirea copilului nu se cumpără cu bani

Banii nu sunt importanți. Nu pentru copilul tău. Sigur că noi putem cădea ușor în capcana "fac totul pentru copilul meu" sau "copilul meu merită tot ce e mai bun". Dar oare chiar este vorba despre copil sau despre tine?

La volan nu te urci nici băut, nici drogat!

Vrem să ne simțim invincibili. Avem nevoia asta din când în când. Asta înseamnă că, de fapt, avem nevoie de încredere de sine.

Mami, știu că mă iubești, dar învață-mă să merg pe drumul meu!

Ai avut multe zile grele. Când ai născut, când i-ai făcut prima băiță, prima temperatură, prima iubire. Dar nimic nu te pregătește pentru ziua aceea. Ziua aceea când copilul tău își va pune traista-n spate și va pleca de lângă tine. Așa că îți las rândurile de mai jos.

Mami, datorită ție voi deveni un tată și un soț model

Știu. Ți-e greu, uneori. Râzi, plângi, te bucuri, îți faci griji. Așa e viața de mămică. Cu de toate. Dar ești atât de importantă pentru copilul tău și are atât de multă nevoie de tine, încât merită orice efort. La final, îți vei putea bea cafeaua, în sfârșit, liniștită cu mândrie în suflet că bucățica aceea de copil e om mare acum datorită ție.

Tati, ieri te-am tras de mânecă. Nu m-ai auzit!

Tati, acum știu ce vreau să mă fac când o să fiu mare. Vreau să fiu telefon. Poate atunci vei fi atent la mine. Poate atunci o să-mi dai atenția pe care ți-o cer acum. Poate o să mă ții în brațe mai des decât acum.

Dacă eu nu te compar cu altă mamă, tu de ce mă compari cu alt copil?

Nimeni nu deține adevărul absolut! Nimeni nu poate susține că știe cum să crească copilul perfect, cum nimeni nu poate spune că e părintele perfect. Dar știi care este adevărul absolut? Iubirea necondiționată. Această iubire nu poate fi alterată de nimeni și nimic. Este în regulă să greșești, dar nu uita să te întorci întotdeauna la iubirea necondiționată dintre tine și copilul tău.

Ce trebuie să știi dacă ești adolescentă și vrei să-ți începi viața sexuală

Cu siguranță ai o mulțime de întrebări și temeri. E normal. Orice lucru nou poate provoca anxietate, de aceea e bine să te informezi înainte de a lua o decizie.

Pe cine iubești mai mult? Pe mami sau pe tati? Vă rog eu, nu mai întrebați copiii așa ceva!

Pe cine iubești mai mult? Pe mami sau pe tati? Pe vremuri (și sper că a rămas pe vremuri), întrebarea asta îmi era adresată de unchi, de mătuși, de vecini sau de orice străin cu mintea cât o nucă.
Pagina: