Chef Paul Siserman vă recomandă Ostropel cu inimi de curcan

Tocmai am celebrat Măcinicii, sărbătoare considerată popular începutul Anului Agrar, altfel spus ultima zi a Babei Dochia, când, conform tradiției, aceasta moare și se preface în stană de piatră, și prima zi a Moșilor.

Chef Paul Siserman vă propune Pulpă de curcan cu castane prăjite

Castana poate fi numită “prințesă”. În primul rând, pentru că acest copac este considerat regele pădurii – castanul fiind unul dintre cei mai înalți (până la 50 de metri), putând dăinui până la 1.000 de ani.

Chef Paul Siserman vă recomandă Paella cu caracatiță, pui și chorizo

Nu știu câți dintre voi ați vizitat Valencia. Cei care ați făcut-o, cu siguranță păstrați încă vie amintirea unui oraș extraordinar.

Chef Paul Siserman vă recomandă Tortelloni cu ricotta, spanac, hering afumat și migdale

La început de februarie, luna în care celebrăm iubirea, vă propun să intrăm în bucataria italiană și să gătim împreună o rețetă care are la bază un ingredient de legendă.

Chef Paul Siserman recomandă Salată de creveți cu calamari și sos de Liguria

Regiunea Liguria, casa Cinque Terre, Portofino și Genova, este și gazda unora dintre cele mai bune preparate culinare din Italia (inclusiv pesto genovese, minestrone și focaccia). Datorită faptului ca Liguria se află pe coastă, fructele de mare și pestele fac parte din dieta acestui loc, astfel că multe dintre mâncărurile și rețetele faimoase ale regiunii au fost inventate, mâncate sau livrate pentru prima dată de către pescari.

Chef Paul Siserman recomandă: Supa cremă de dovleac cu crutoane și seminţe de dovleac

Dovleacul nu a avut dintotdeauna aspectul și gustul de azi și nici întrebuințările actuale. Arheologii au descoperit că cele mai vechi semințe de dovleac - destinate culturii umane - își au originea în Mexic, iar istoricii îl datează de peste 7.500 de ani, undeva de prin America Centrală.

Chef Paul Siserman vă propune Supa de midii

Mai sunt câteva zile până la Crăciun. Poate v-ați fi așteptat să vă ofer, mai ales în această săptămână, o rețetă tradițională. Ei bine, am să vă surprind. Este tradițională, dar nu de pe meleagurile noastre. Poate fi servită oricând, chiar și de Crăciun – dacă sunteți iubitorii și altui gen de preparate.

Chef Paul Siserman vă recomandă "Lucskos"

Varza este cultivată de peste 4.000 de ani. Deși i se face asociere cu Irlanda, celții au fost cei care au adus varza pe teritoriul european, tocmai din Asia, în jurul anului 600 Î.H.

Chef Paul Siserman vă recomandă Spaghete Oglio-Aglio-Peperoncino

Despre Italia v-am mai povestit. Și o voi face în continuare, cu atât mai mult cu cât bucătăria lor mi se pare a fi una dintre cele mai delicioase.

Chef Paul Siserman vă recomandă Lasagna

Vă mai amintiți de celebrul Garfield? Recunosc că îmi place să mă uit la filmele create mai mult pentru copii și asta cu precădere datorită fetiței mele.

Tartă cu dovleac şi nuci by Chef Paul Siserman

America. Europa. Secolul al XVI-lea. Secolul al XIX-lea. Abolirea Sclaviei. “Thanksgiving”. Ce au în comun toate acestea? Plăcinta de dovleac! Ei bine, bucuria gustului – traită astăzi datorită acestui preparat - are în spate o poveste incredibilă.

Chef Paul Siserman vă propune Rulouri Asiatice

Fiind un fan al mâncării asiatice, în general, şi pentru că mi s-a făcut dor de Japonia, în această săptămână va invit să gătim un preparat în stil: rulouri asiatice.

Tagliatelle cu spanac şi creveţi by Chef Paul Siserman

Tagliatelle au fost întotdeauna categoria de paste cea mai reprezentativă pentru oraşul Bologna. Originea acestora este învăluită de mister, iar italienii au avut grijă să creeze legende care să facă şi mai atractiv acest preparat.

Tort de pişcoturi cu iaurt, cremă de ciocolată şi Lichi by Chef Paul Siserman

Atât maiaşii, cât şi aztecii credeau cu tărie că sămânţa de cacao are puteri magice şi divine.

Tort de morcovi by Chef Paul Siserman

Tortul este unul dintre preparatele asociate imediat cu ideea de aniversare. Dar stiati oare ca el a aparut sub forma unei paini imbunatatite cu oua si unt, in perioada Romei Antice?

Chef Paul Siserman va recomanda Somon cu legume si sos de lamaie

Acum cateva zile am vazut un documentar fascinant despre ursii polari. Priveam cu atentie modul in care isi procura hrana, mai ales cum pescuiesc somonii.

Cordon Bleu cu piure de mazăre şi sos de ardei by Chef Paul Siserman

Franţa, patria modei, a parfumurilor şi a mâncărurilor rafinate. Nu trebuie să fii un “connaisseur” în materie de istorie gastronomică pentru a identifica provenienţa “Le Cordon Bleu”.

Churros cu sos de ciocolată neagră by Chef Paul Siserman

Deunăzi mi-a răsunat în urechi o melodie pe care ştiu că o cunoaşteţi: “Speedy Gonzales”. M-am trezit cu un zâmbet involuntar şi cu o poftă teribilă de a găti ceva mexican.

Gnocchi alla sorrentina by Chef Paul Siserman

Acum câteva zile mi-a “picat” în mână o carte despre Pompeii. Recitînd povestea celebrului oraş roman, mi-am reamintit de vizita pe care am făcut-o la Sorrento, în urmă cu ceva ani.

Risotto cu şofran şi fructe de mare by Chef Paul Siserman

Era anul de graţie 1574. Luna Septembrie. Milano. Deja de 200 de ani se construia la finalizarea catedralei, astfel că în zonă trăiau generaţii de muncitori, mulţi dintre aceştia veniţi din toate colţurile Europei.
Pagina:
12