Samsung dezvăluie inspirația pentru design-ul inovator Galaxy S6 și S6 edge

Echipa de design Samsung Electronics dezvăluie elementele care au fost folosite ca sursă de inspirație pentru crearea celor mai noi telefoane de top Samsung. Inovația tehnologică constantă, precum și apa și lumina au stat la baza design-ului smartphone-urilor Galaxy S6 și S6 edge, pentru a le oferi utilizatorilor culori interesante care să se potrivească oricărui stil de viață.

Design-ul din sticlă al smartphone-urilor Galaxy S6 și S6 edge adaugă un plus de intensitate culorilor, iar atunci când lumina este reflectată se dezvăluie o multitudine de nuanțe care oferă telefoanelor un aspect elegant și modern.

Dinamismul, puterea, intensitatea, precum și liniștea, adâncimea și reflexia apei au o eleganță și o frumusețe care au fost inspirația pentru design-ul smartphone-urilor. Rezultatul sunt liniile curbe ale lui Galaxy S6 edge, spatele subțire și plat al lui Galaxy S6 și culorile mai vibrante ca niciodată.

„Project Zero” este numele de cod sub care au fost dezvoltate Galaxy S6 și S6 edge.
Echipa de dezvoltare a fost încurajată să se întoarcă la originile Samsung și să integreze esența a ceea ce compania și-a dorit să le ofere utilizatorilor încă de la început. Cele două telefoane reprezină un nou început pentru companie, iar echipei i s-a dat libertate deplină în conceperea design-ului. Samsung este de mulți ani lider în tehnologie de ultimă generație, iar, prin Project Zero, cea mai nouă tehnologie a fost integrată într-un design nou, inovator.

Provocările în design-ul telefoanelor mobile pornesc de la nevoia de a le menține pe cât de subțiri posibil și a le asigura o construcție în același timp compactă și rezistentă la folosirea zilnică, intensivă, până la integrarea componentelor tehnologice extrem de performante și avansate într-un cadru modern. Pentru a depăși cu succes aceste provocări a fost formată o echipă nu doar de designeri și ingineri, ci și cu membri din industria de marketing.

Echipa a experimentat cu calitățile naturale ale sticlei, pe care au integrat-o nu doar pe fața, ci și pe spatele dispozitivelor.
Straturile extrem de subțiri au avut un efect impresionant și au oferit atât o notă elegantă aspectului industrial al telefoanelor, cât și un plus de calitate. Sticla a devenit astfel o componentă importantă a design-ului.

În faza de cercetare a proiectului, au fost analizate diferite tipuri de sticlă, precum cea de Murano, în prelucrarea căreia care sunt folosite tehnici cu tradiție de câteva secole pentru fabricarea obiectelor moderne și a candelabrelor, sau cea de Baccart, din care sunt fabricate pahare de cristal.

În urma acestor analize s-a luat decizia de a folosi sticlă  ‘2,5Dimensional’, care creează un efect similar aceluia oferit de apă, cu margini rotunjite și o suprafață plată. Sticla este încadrată elegant de aluminiu, folosit adesea la echipamente de aviație, mașini de curse și yacht-uri. Integrarea celor două materiale le oferă telefoanelor o armonie dinamică între componentele industriale și design-ul elegant.

Pe lângă inovația din punct de vedere estetic, conceperea primului ecran din lume cu ambele margini curbate a presupus și testarea limitelor producției în masă.
Ecranul a presupus dezvoltarea unei noi tehnici de topire a sticlei la temperaturi de 800 de grade Celsius, pentru o curbură cât mai precisă. Apoi, pentru a lipi stratul optic și ecranul flexibil a fost nevoie de o componentă tehnologică patentată de Samsung, ce a fost perfecționată pe parcursul anilor prin intermediul produselor cu ecrane flexibile. Rezultatul a fost durabilitate fără precedent a sticlei și o redare a culorilor mai intensă ca până acum. Cât despre rama din metal, aceasta a necesitat peste 20 de pași de prelucrare pentru precizie și rezistență, completând astfel design-ul smartphone-urilor.

Puritate și maleabilitate

Noile telefoane integrează sticla într-un design elegant pentru a oferi cea mai bună calitate disponibilă în acest moment. Obiectivul a fost integrarea reflexiilor luminii și transluciditatea apei pentru a crea culori vii care par în mișcare.

Reflexiile aurii ale soarelui și adâncimea oceanului au inspirat o gamă variată de culori pentru seria Galaxy S6, printre care Emerald Green, Blue Topaz, White Pearl, Black Sapphire și Gold Platinum, iar obținerea cât mai precisă a culorilor a necesitat mai multe luni de cercetări și testări.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod