Noul YotaPhone 2 – smartphone-ul cu două ecrane, acum și în România

Subțire, puternic și elegant, YotaPhone 2 este noua generație de smartphone-uri cu un concept unic, ce combină familiaritatea sistemului de operare Android cu noutatea celor două ecrane sensibile la atingere, ce au două personalități diferite. Astfel, partea din spate a unui smartphone tradițional este transformată într-un ecran dinamic, intuitiv și interactiv, care rămâne permanent deschis.

YotaPhone 2 beneficiază de un display principal de tip AMOLED, cu diagonala de 5 inci și rezoluție full HD, potrivit pentru utilizare zilnică: accesarea rețelelor sociale, browsing, filme sau jocuri.

Pe partea opusă se află cel de-al doilea ecran (Yota Always-On), un E-ink monocrom de 4,7 inci, ce poate fi personalizat după preferințe, afișând doar informațiile relevante pentru tine. Acesta are o rezoluție de 960 x 540 pixeli și este ideal pentru citirea cărților electronice, a notificărilor, cât şi pentru afişarea permanentă a unor informaţii precum ora, vremea, imagini sau a altor informații reflectate de pe display-ul principal.

Cele mai importante beneficii ale ecranului Yota Always-On sunt: mai multă autonomie, discreție, comoditate, personalizare:

- prelungește considerabil durata de viață a bateriei, putând fi folosit pentru a citi cărți până la 5 zile după o singură încărcare, având astfel un consum de 7 ori mai eficient decât ecranul principal AMOLED HD

- oferă un unghi de vizibilitate de 180 grade și posibilitatea de lectură chiar și în lumina directă a soarelui

- datorită posibilității de personalizare, display-ul îți oferă acces rapid și discret doar la informațiile de interes.

YotaPhone 2 are o greutate de 145 g, dimensiunile de 144 x 69,5 x 8,9 mm și este disponibil în două variante de culori, pe alb și negru.

Ambele display-uri sunt protejate prin geam Corning Gorilla Glass 3.

Ce altceva pot face cele două ecrane? Mai jos este o trecere în revistă a aspectelor cheie legate de software, toate putând fi personalizate de tine.

- YotaEnergy – acest modul transferă automat toate funcțiile cheie, incluzând apeluri și texte, pe cel de-al doilea ecran atunci când bateria ajunge la 15%, oferind astfel posibilitatea de folosire a telefonului pentru încă în 8,5 ore.

- YotaMirror – pe ecranul Always-On poate fi folosită orice aplicație pentru Android. Printre acestea se numără cele mai populare aplicații pentru cărți electronice (precum Amazon Kindle) până la aplicații de messaging (precum WhatsApp).

- YotaSnap – poți transfera de pe ecranul din față pe ecranul al doilea orice tip de informație, precum o hartă, un cod QR de la un bilet de călătorie și poți avea acces la această informație chiar dacă bateria se consumă în totalitate.

- YotaCover - permite personalizarea ecranului cu fotografii sau notificări și mascarea informațiilor afișate pe ecranul Always-On la o simplă atingere.

YotaPhone 2 folosește sistemul de operare Android KitKat 4.4.3 și un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800, 2GB de memorie RAM, un spațiu intern de stocare de 32GB.
Lista dotărilor este completată de o cameră foto principală de 8 megapixeli și una secundară de 2 megapixeli. Conectivitatea include 4G/LTE, WiFi și NFC.

YotaPhone 2 va fi comercializat pe piața din România pentru prima dată prin intermediul emag.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod