10 trucuri pentru selfie-uri de nota 10

Odată cu vacanța vine și... albumul foto de vacanță! Cum în ultimii ani selfie-ul are locul său de cinste în orice album foto digital, iată și câteva sfaturi pentru un selfie reușit de la Sam.
Sam este un personaj mare amator de fotografie - în timpul liber îi place să facă poze și să surprindă cele mai mici detalii pe care majoritatea poate le ignoră. Este un bun cunoscător al produselor Samsung, le știe toate secretele și le-a integrat foarte frumos în viața lor.

Iată și sfaturile lui Sam pentru un selfie reușit, postate pe propriul blog:

1. #filter sau #nofilter?

Printre cele mai apreciate selfie-uri sunt cele cu hashtag-ul #nofilter, căci spun despre persoana respectivă că este transparentă și are încrederea în ea. Însă, din diverse motive de lipsă de somn, lumină proastă etc, nu toți suntem mândri de cum arătăm în poza ce tocmai ne-am făcut-o. Nu-i nicio problemă. Aici intervine funcția Pro Suggest, care îți analizează lumea prin obiectiv, de la gen, până la lumină și culoare, și îți oferă 5 sugestii de setări optimizate pentru fotografii perfecte. Practic, Pro Suggest este un mod ce recomandă filtre în funcție de ceea ce vrei să fotografiezi. Totodată, în Pro Suggest Market, poți descoperi sute de setări profesioniste pentru a-ți transforma fotografiile în capodopere.

2. Ai grijă ce se vede în spatele tău

Camera frontală nu e acolo degeaba.
Folosește-o cu încredere. Analizează ce este în spatele tău. Chiar merită să intre în poză un trecător plictisit și confuz? Chiar trebuie să vadă toată lumea că nu ți-ai făcut ordine prin cameră? Chiar vrei să râdă toți de încă un selfie făcut în toaletă? Alege cu grijă locul selfie-urilor.

Apoi, obține maximum de la camera principală. Spune adio selfie-urilor de slabă calitate cu Selfie Alarm, funcție a aparatului foto Samsung Galaxy K Zoom, prin care îți încadrezi fața într-un pătrat folosind camera frontală, atingi ecranul pentru a seta locul unde vrei să apari, apoi comuți pe camera principală și aștepți semnalul bip. Felicitări! Acum ai trei fotografii din care poți alege, toate de calitate excepțională.

3. Găsește unghiul potrivit

Caută postura în care arăți cel mai bine și abia apoi fă poza. Întinde mâna la maximum și așaz-o mai sus de linia capului, astfel încât să eviți un „nas enorm”, iar trăsăturile feței să fie în armonie perfectă. Dar dacă din diferite motive, poza nu a ieșit tocmai bine și nu te reprezintă, nu te bosumfla. Poți folosi funcțiile Beauty Face și Shot and More, care includ opțiuni ca Best Photo, Best Face, Eraser, Drama Shot, Panning Shot, pentru a avea cele mai bune autoportrete.

4.
Selfie cu un scop

Încearcă să fii relevant. Chiar dacă e vorba despre tine și zici că nu-ți pasă ce crede lumea despre selfie-ul pe care îl vei share-ui, nu e chiar așa. Un selfie apreciat și lipsit de critici este un selfie care are un scop. Ai luat permisul? Ai absolvit facultatea? Ți s-a născut copilul? Orice moment important se vede într-un anumit fel pe fața ta. Surprinde-l și păstrează-l într-un selfie-amintire. Crede-mă, nimeni nu apreciază selfie-urile făcute din plictiseală sau din vanitate.

De aceea, și camerele au funcții precum Smile/ Blink Detection. Sunt făcute să detecteze un zâmbet, o clipire și, astfel, să facă poze instant, pentru a surprinde cele mai naturale reacții.

5. Oglindă-oglindjoară

Eu sunt anti-selfie-uri în oglindă, dar trebuie să recunosc că e modalitate bună de a lărgi cadrul. Astfel, dacă vrei să se vadă mai mult în poză (cu ce ești îmbrăcat/-ă, toată gașca de prieteni etc.), dezactivează blitz-ul și pozează oglinda, cu tot ce vrei să surprinzi în ea.

6. Fii natural/-ă!

Renunță la duck face (bot de rață) și la posturile de model luat prin surprindere. Lumea știe să recunoască un selfie.
Și, dacă vei avea atitudinea de „oops, nu știam că mi se face o poză” într-o poza făcută de tine, în care ți se vede și mâna întinsă, oamenii își vor face o părere... Genul acesta de selfie-uri sunt atât de nenaturale încât să nu te miri dacă primești unfriend.

7. Folosește camera principală!

Smartphone-urile au 2 camere, una principală și una frontală. Deși este mai comod să folosești camera frontală, camera de pe spatele smartphone-ului este mai performantă, ceea ce înseamnă că selfie-urile vor ieși la calitate mai bună. Sau, bine, poți să încerci Samsung Galaxy K-Zoom, a cărui camera frontală este la fel de bună ca o cameră principală.

8. Pune-te într-o lumină bună!

Un selfie bun e pus mereu într-o lumină bună. Așa că ai grijă să fii în preajma ferestrelor sau a unei surse naturale de lumină atunci când îți faci un selfie.

Totodată, sursa de lumină trebuie să fie în fața ta, puțin deasupra liniei ochilor, pentru ca lumina să-ți încadreze frumos fața. Nu folosi blitz-ul decât în cazuri de obscuritate maximă. Selfie-urile tale ar putea ieși arse, cu frunte lucioasă și ochi roșii.
Desigur, ai o mulțime de filtre care îți pot salva totuși selfie-ul.

9. Unde-s mulți, puterea crește.

Un selfie între prieteni este mai bine perceput decât un selfie de unul singur. Și da, e tot selfie cât timp ești și tu acolo. Așa că, dacă vrei să scapi de gura lumii care te critică pentru că-ți faci prea multe selfie-uri, încearcă unele noi: cu prietenii, cu pisica sau cu vânzătoarea de la chioșc. Dar să fie relevant, da?

10. Asumă-ți selfie-ul!

Odată selfie-ul făcut, asumă-ți-l cu mândrie și demnitate! Share-uiește-l pe Facebook, Instagram și alte rețele de socializare pe care le folosești. Chiar dacă o imagine face cât o mie de cuvinte, îi poți adăuga și o scurtă descriere cât mai simplă și mai naturală. Oricât de bine ți-ar ieși selfie-ul, asumă-ți faptul că mereu se vor găsi persoane anti-selfie, care îți vor putea comenta negativ. Nu le lăsa să-ți strice buna-dispoziție.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod