S-a lansat iPhone 4

Steve Jobs a prezentat, in 7 iunie, cel mai recent produs Apple: telefonul iPhone 4.
Steve Jobs a prezentat, in 7 iunie, cel mai recent produs Apple: telefonul iPhone 4.

iPhone 4 are grosimea de numai 9,3 milimetri, lucru care il face sa fie cel mai subtire smartphone din lume. Materialul din care este realizata carcasa - sticla din aluminosilicat - este acelasi cu cel folosit la geamurile elicopterelor si ale trenurilor de mare viteza. Materialul este de 30 de ori mai dur decat plasticul si foarte rezistent la zgarieturi.


Display-ul noului telefon are diagonala de 3,5 inch rezolutia 960 x 640, la o rezolutie de 326 de pixeli pe inch - cea mai inalta rezolutie a unui ecran de telefon.
Pixelii sunt atat de mici, incat ochiul uman nu ii poate distinge, lucru care face textul si imaginile mult mai clare.

iPhone 4 este echipat cu procesor Apple A4, puternic, dar eficient din punct de vedere al consumului de energie. Procesorul permite multitasking-ul, editarea video sau apelurile video, fara sa consume bateria in scurt timp. Si jocurile de pe iPhone vor fi mai usor de jucat, multumita giroscopului si accelerometrului incorporate.


iPhone 4 are o camera de 5 MegaPixeli care pe langa "obisnuitele" fotografii, filmeaza in HD.
Camera mai are si un LED pe post de blitz (acesta poate fi folosit atat pentru fotografii, cat si pentru filme). In partea din fata a telefonului mai exista o camera pentru apeluri video sau pentru autoportrete.

Cele doua microfoane cu care este prevazut iPhone 4 sunt asezate in partea de jos (langa boxe), pentru apelurile clasice, respectiv in in partea de sus, langa jack-ul pentru casti, pentru apeluri video cu o mai buna claritate a sunetului. Cele doua microfoane functioneaza impreuna, rolul celui din partea superioara a telefonului fiind de a elimina zgomotul de fond.

In SUA, pretul noului telefon Apple este de 199 de dolari pentru versiunea de 16GB si 299 de dolari pentru cea de 32 GB.
Ramane de vazut cat va costa in Romania.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod