Televizor LCD in format 21:9, de la Philips

Philips intentioneaza sa revolutioneze domeniul home entertainment-ului prin lansarea, in aceasta primavara, a primului televizor LCD cu formatul 21:9. Raportul de aspect ("aspect ratio")...
Philips intentioneaza sa revolutioneze domeniul home entertainment-ului prin lansarea, in aceasta primavara, a primului televizor LCD cu formatul 21:9. Raportul de aspect ("aspect ratio") reprezinta raportul dintre latimea si inaltimea unei imagini.

De exemplu, 4:3 (raportul standard in televiziune) inseamna ca orizontala este cu un sfert mai mare decat verticala. Raportul 16:9 este cunoscut si ca "WideScreen". Insa in cinematografie, raportul este de 21:9. Acesta fost gandit pentru a "angrena" vederea periferica in actiunea filmului.
Ecranul de la cinema este acoperit pe toata latimea sa de imaginea proiectata, iar asta ii face pe spectatori sa simta cu adevarat actiunea.

Pentru pasionatii de filme, acest televizor este ideal. Cu un ecran in formatul 4:3 sau 16:9 nu putem scapa de "barele" negre din partea de sus si cea de jos a monitorului, insa pe un ecran cu raportul 21:9, asa cum este noul Philips Cinema 21:9, ecranul va fi in totalitate acoperit de imaginile din film.

Noul televizor, ce va avea diagonala de 56 de inch, va fi disponibil in Europa incepand cu primavara anului 2009, lansarea oficiala urmand sa aiba loc la sfarsitul lunii ianuarie.


Cinema 21:9 este dotat cu tehnologia Ambilight de la Philips, care armonizeaza rama televizorului si lumina din spatele acesteia cu imaginile afisate pe ecran.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod