Sistem de ghidare GPS, integrat in oglinda retrovizoare

O companie europeana a creat Mirror Pilot, un sistem de ghidare GPS, inglobat in oglinda retrovizoare.

Atunci cand suntem la volan si incercam sa ne strecuram in traficul de zi cu zi un sistem de ghidare prin satelit, capabil sa indice drumul cel mai scurt, este foarte potrivit. Uneori insa, orientarea in spatiu poate duce la distragerea atentiei, fie ca este vorba de indicatoare fie ca este vorba de un asemenea sistem de ghidare de tip GPS.

Pentru a usura sarcinile soferilor si a evita intamplarile neplacute create de distragerea atentiei, o companie europeana a inventat sistemul de navigatie Mirror Pilot.

Acesta nu se mai aplica pe parbriz cu ajutorul unei ventuze ci este integrat direct in oglinda retrovizoare a masinii.

Inventia este foarte simpla si ofera o imagine 2D sau 3D a traseului pe care soferul intentioneaza sa-l urmeze. Mirror Pilot ofera peste 800.000 de locatii memorate plus optiunea de stocare a unor noi harti. Acestea pot fi copiate foarte simplu pe card-ul de memorie, suficient de mare pentru a include harta intregii Europe sau doar a Europei centrale.

Din pacate revolutionarul sistem de ghidare nu dispune de avertizare sonora, conexiune Bluetooth si nici control vocal.

Mirror Pilot poate prelua insa informatii privind situatia traficului, poate sa comuteze automat pe mod de noapte sau de zi si vine echipat cu o telecomanda de mici dimensiuni pentru a facilita utilizarea.

Preturile fixate pentru sistemul GPS revolutionar, inglobat in oglinda retrovizoare, este cuprins intre 699 si 799 de euro.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • radu pe 3 Ian 2010, 22:54
    GPS pentru agricultura

    Va propunem atentiei Dvs echipamente GPS si dGPS pentru agricultura (ghidare[mers in paralel] si masurare suprafete) http://www.affaires-roumanie.ro/gps/ Centerline 220: doar 950 Euros tel: 0748291609 Email: radu.viadeo@gmail.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod