Nooka si Alessi, doua branduri de retinut

Ceasurile Nooka si Alessi au fost aduse de curand pe piata din Romania de Clockwise. Create de designerul Matthew Waldman, ceasurile Nooka folosesc un sistem minimalist de display: limbile ceasurilor...

Ceasurile Nooka si Alessi au fost aduse de curand pe piata din Romania de Clockwise. Create de designerul Matthew Waldman, ceasurile Nooka folosesc un sistem minimalist de display: limbile ceasurilor au fost inlocuite de puncte sau linii care se aprind, cate una pentru fiecare ora sau minut. Ceasurile Nooka sunt disponibile intr-o gama variata de culori, de la cele mai sobre la culori tari, iar modelele sunt atat casual, cat si elegante, in functie de materialele folosite - poliuretan, aluminiu, otel inoxidabil sau piele.



Matthew Waldman a venit cu ideea conceptului Nooka dupa ce a privit un ceas mare de pe un zid din Londra, intrebandu-se de ce exista atat de putine optiuni pentru afisarea timpului. Artistul a schitat ideile pentru posibile designuri pe un servetel si le-a luat cu el la New York. A mai lucrat la designul ceasurilor, apoi a obtinut patentul pentru acestea.

"Reprezentarea liniara si grafica a timpului cu ajutorul ceasurilor Nooka ofera un mod mult mai intuitiv de a vedea timpul. Odata ce te-ai obisnuit cu noul sistem Nooka, nu te mai poti intoarce niciodata la ceasurile analog sau digitale pentru mana.", spune creatorul acestuia.


Adevarul este ca un ceas special, care necesita un manual cu instructiuni de folosire, trebuie sa fie cu adevarat grozav. Si dupa ce te obisnuiesti cu sistemul Nooka de afisare a timpului, cu totul diferit de tot exista pana acum, probabil ca nu-ti mai vine sa vezi cat este ora la un ceas banal.


Printre cei care semneaza "creatiile" Alessi se numara designerii Karim Rashid, Franco Sargiani, Miriam Mirri, Jorge Pensi, Ettore Sottsass si Stefano Pirovano. Despre aceste ceasuri aflam ca au fost create cu sprijinul Seiko Japonia.
Exista 14 modele in colectia Alessi, de la Momento, creat de Aldo Rossi in 1987, pana la cele mai recente modele: Sottsass, Branzi si Pensi.

Preturile acestor minunatii incep de la 366 de lei si pot urca pana la 1.295 de lei si sunt disponibile pentru comanda online pe clockwise.ro.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Raluca pe 12 Ian 2009, 00:36
    Magazin online caritabil

    Ceasurile Nooka pot fi achizitionate si de pe www.charitygift.ro, iar un procent din vanzari va fi donat unei cauze sociale.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod