Feed-ul RSS. Ce este si ce face el?

5. Acelasi lucru se poate spune si despre Rojo (www.rojo.com), care se autointituleaza "cel mai bun reader pentru feed-urile RSS si Atom", dar cu care nu am reusit sa ma abonez la un feed decat dupa mai multe incercari. In schimb, m-a abonat el, din proprie initiativa, la cateva feed-uri din domeniile de interes pe care le-am selectat atunci cand am deschis pagina.

6. Feedreader
(www.feedreader.com) este cel mai bun software pentru agregarea de feed-uri RSS, fiind, in acelasi timp, si cel mai popular. Este ideal daca utilizezi un singur computer sau daca nu ai nevoie de informatiile la care te-ai abonat decat atunci cand folosesti calculatorul pe care ai programul instalat.


Interfata este simpla, nu are nici un buton inutil, nici un element grafic in plus care sa-l incarce prea mult. Are avantajul ca iti afiseaza, intr-o fereastra, pagina actualizata asa cum arata ea. Celelalte agregatoare iti afiseaza doar textul neformatat (spre exemplu, daca folosesti Google Reader, textul va fi scris cu acelasi font, tocmai pentru a-i pastra simplitatea), in schimb, Feedreader te lasa sa vezi exact cum arata pagina actualizata. La fiecare feed nou aparut, programul te va avertiza printr-un fluierat scurt.

Toate agregatoarele RSS mentionate mai sus sunt gratuite, singura conditie pentru a le putea folosi pe cele online fiind, bineinteles, crearea unui cont.

In prezent, majoritatea site-urilor ofera feed-uri RSS, iar daca unele ofera RSS, iar altele Atom, nu te speria.
Agregatoarele vor sti ce sa faca pentru ca tu sa vezi ceea ce te intereseaza.

Unele site-uri - site-urile ziarelor sau televiziunilor, de exemplu - ofera posibilitatea abonarii la mai multe feed-uri: stiri din diferite domenii sau informatii organizate pe categorii. Altele - blogurile, de exemplu - au feed-uri atat pentru articole, cat si pentru comentariile lasate de cititori. Astfel, daca te intereseaza doar stirile din orasul tau, din domeniul auto, din politica, economie sau prognoza meteo, te poti abona doar la aceste feed-uri.
Daca un site ofera mai multe feed-uri, in momentul in care dai click pe iconita din bara de adresa iti vor aparea categoriile la care te poti abona. Blogurile iti ofera posibilitatea de a urmari prin RSS comentariile lasate la un articol.

In concluzie, RSS este unul dintre acele lucruri care iti fac viata mai usoara, putand transforma complet modul in care navighezi pe Internet. Cum timpul este mai valoros ca oricand, un agregator RSS iti poate usura munca, pentru ca te ajuta sa afli in timp real informatiile care te intereseaza, din domeniile care te intereseaza, fara sa mai fie nevoie sa navighezi pe zeci sau sute de site-uri zilnic.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionut pe 28 Dec 2013, 13:33
    tutun

    doresc sa fac o comanda de tutun?dar nu stiu preturile , ma puteti ajuta?

    0
    0

  • Dana Crina pe 2 Feb 2012, 14:12
    Ajutor in rss?

    Buna...as avea nevoie de putin ajutor...vreau sa fac ca intr-o pagina de facebook sa imi apara prin intermediul unui feed rss de la un magazin online, toate produsele ce apar pe site...stie cineva cum as putea face..sau macar ceva idei....accept orice idei. Mersi !

    1
    1

  • Denisa pe 1 Feb 2011, 16:31
    Ups

    Abia acum am văzut că ţi-am mai răspuns o dată... îmbătrânesc!

    2
    0

  • Denisa pe 1 Feb 2011, 16:30
    @EPISTOLEpentruZEUS

    Dacă ai un cont de Gmail (un cont Google poate fi folosit pentru toate serviciile lor), trebuie doar să intri pe www.google.com/reader şi să începi să adaugi "subscriptions", adică să te abonezi la site-urile care au RSS.

    1
    0

  • Denisa pe 11 Mai 2010, 22:13
    Epistole pentru Zeus,

    Abia acum am văzut întrebarea ta. Dacă ai un cont la Google - de exemplu Gmail, înseamnă că poţi folosi deja Google Reader la adresa www.google.com/reader. Trebuie să fii logat(ă) şi poţi începe să adaugi feed-urile site-urilor sau blogurilor pe care vrei să le urmăreşti. Dacă preferi un program instalat pe calculator, caută-l pe Google după nume şi instalează-l gratuit. Descarci un fişier .exe de pe site-ul programului şi dai doar next până la sfârşit. Dacă te mai pot ajuta cu ceva, nu ezita să întrebi.

    0
    1

  • EPISTOLEpentruZEUS pe 27 Feb 2010, 14:50
    sunt nou, invatati-ma

    "Agregatorul poate fi online, pe un site (de exemplu Google Reader), sau poate fi un program instalat pe calculatorul tau." si cum il instalez, de unde? daca folosesc google la search, e posibil sa am deja google reader pe calculator?

    0
    1

  • ROBERT pe 22 Iun 2008, 00:00
    Bun articol

    Dupa ce am citit acest articol m-am mai luminat si eu in legatura cu acest RSS. Tot vedeam aceasta iconita, insa nimeni explica acesti termeni. Multumesc.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod