Feed-ul RSS. Ce este si ce face el?

Sa le luam pe rand...


1. Google Reader (www.google.com/reader) este cel mai cunoscut si mai usor de folosit feed reader online. Interfata site-ului este asemanatoare cu cea a serviciului de e-mail oferit de Google, GMail, asa ca, daca folosesti GMail, cu siguranta iti va parea familiar.

Google Reader functioneaza la fel ca si e-mailul, iar feed-urile noi vor aparea sub forma unor mesaje necitite. Feed-urile se pot organiza pe categorii sau foldere, de exemplu "Stiri", "Bloguri", "Fotografii". Posibilitatile sunt nelimitate. Are avantajul ca poate fi folosit de oriunde, tot ce iti trebuie pentru a-l accesa fiind numele de utilizator si parola.
Iti creezi un cont si gata! Ai feed reader "la purtator", oriunde te-ai afla.

Este util celor care folosesc doua sau mai multe calculatoare, acasa si la serviciu, de exemplu, sau un desktop si un laptop. O conexiune permanenta la Internet si un cont gratuit la Google sunt suficiente pentru a fi mereu la curent cu site-urile care te intereseaza.

Daca toate acestea nu te-au convins, mai trebuie spus ca, dintre toate agregatoarele online, Google Reader este singurul care se prezinta simplu, fara brizbrizuri inutile, fara zeci de culori si elemente grafice complicate.
Abonarea la feed se face foarte simplu, fara sa ai nevoie de adresa feed-ului RSS; e suficient sa introduci adresa site-ului pe care vrei sa il urmaresti, iar Google face totul mai departe.

2. Bloglines (www.bloglines.com) se prezinta ceva mai complicat, dar ramane, dupa Google Reader, cel mai usor de folosit dintre agregatoarele online pe care le-am mentionat. Nu sunt prea multe de spus despre el; abonarea se face destul de simplu, tot prin introducerea adresei feed-ului sau doar a site-ului. Bloglines este disponibil in cateva limbi de circulatie internationala, dar nu si in romana.

3.
Netvibes
(www.netvibes.com) este un site care, la fel ca si Yahoo.com sau iGoogle.com, poate fi personalizat in asa fel incat prima pagina sa contina doar informatiile care te intereseaza, de la stiri si starea vremii, la horoscop, e-mail, fotografii etc. Dupa ce "mi-am prins urechile" timp de cateva minute bune, am reusit sa adaug si site-urile care ma intereseaza, dar deja imi pierdusem interesul. Nu sunt nici acum convinsa ca imi arata ce e nou pe site-uri sau e doar un loc in care pot aduna tot ce ma intereseaza pe net. Il recomand celor care au rabdare sa-si personalizeze prima pagina si nu celor care vor doar un feed reader simplu.

4.
Pageflakes
(www.pageflakes.com) seamana destul de mult cu Netvibes, deci nu este un simplu agregator RSS. Nu m-a convins, pentru ca, daca vreau o prima pagina personalizata, o aleg pe cea de la Google sau Yahoo, care-mi ofera informatiile de care am nevoie, in forma pe care o aleg eu. Pentru feed-urile RSS, Pageflakes este prea mult.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionut pe 28 Dec 2013, 13:33
    tutun

    doresc sa fac o comanda de tutun?dar nu stiu preturile , ma puteti ajuta?

    0
    0

  • Dana Crina pe 2 Feb 2012, 14:12
    Ajutor in rss?

    Buna...as avea nevoie de putin ajutor...vreau sa fac ca intr-o pagina de facebook sa imi apara prin intermediul unui feed rss de la un magazin online, toate produsele ce apar pe site...stie cineva cum as putea face..sau macar ceva idei....accept orice idei. Mersi !

    1
    1

  • Denisa pe 1 Feb 2011, 16:31
    Ups

    Abia acum am văzut că ţi-am mai răspuns o dată... îmbătrânesc!

    2
    0

  • Denisa pe 1 Feb 2011, 16:30
    @EPISTOLEpentruZEUS

    Dacă ai un cont de Gmail (un cont Google poate fi folosit pentru toate serviciile lor), trebuie doar să intri pe www.google.com/reader şi să începi să adaugi "subscriptions", adică să te abonezi la site-urile care au RSS.

    1
    0

  • Denisa pe 11 Mai 2010, 22:13
    Epistole pentru Zeus,

    Abia acum am văzut întrebarea ta. Dacă ai un cont la Google - de exemplu Gmail, înseamnă că poţi folosi deja Google Reader la adresa www.google.com/reader. Trebuie să fii logat(ă) şi poţi începe să adaugi feed-urile site-urilor sau blogurilor pe care vrei să le urmăreşti. Dacă preferi un program instalat pe calculator, caută-l pe Google după nume şi instalează-l gratuit. Descarci un fişier .exe de pe site-ul programului şi dai doar next până la sfârşit. Dacă te mai pot ajuta cu ceva, nu ezita să întrebi.

    0
    1

  • EPISTOLEpentruZEUS pe 27 Feb 2010, 14:50
    sunt nou, invatati-ma

    "Agregatorul poate fi online, pe un site (de exemplu Google Reader), sau poate fi un program instalat pe calculatorul tau." si cum il instalez, de unde? daca folosesc google la search, e posibil sa am deja google reader pe calculator?

    0
    1

  • ROBERT pe 22 Iun 2008, 00:00
    Bun articol

    Dupa ce am citit acest articol m-am mai luminat si eu in legatura cu acest RSS. Tot vedeam aceasta iconita, insa nimeni explica acesti termeni. Multumesc.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod