Blue Earth, cel mai "verde" telefon de la Samsung

Samsung a prezentat, in cadrul Congresului Mobile World de la Barcelona, telefonul mobil Blue Earth, cel mai economic model de pana acum.

Samsung a prezentat, in cadrul Congresului Mobile World de la Barcelona, telefonul mobil Blue Earth, cel mai economic model de pana acum.

Partea din fata a telefonului nu are nici un buton, Blue Earth fiind un telefon full-touchscreen. In schimb, partea din spate a telefonului este de fapt un panou solar in minatura, pentru ca Blue Earth isi incarca bateria cu energie solara.

In ciuda faptului ca un ecran tactil consuma destul de multa energie, Samsung sustine ca panoul solar de pe spatele telefonului produce suficienta energie pentru a sustine apeluri telefonice.

Tocmai pentru a nu consuma atat de mult din baterie, telefonul poate functiona in modul Eco (cu Bluetooth-ul dezactivat si luminozitatea scazuta).

Mai mult, telefonul Blue Earth este realizat dintr-un plastic extras din sticle de apa reciclate. O alta caracteristica ecologica a acestui telefon este reprezentata de functia Eco-Walk: pedometrul incorporat in telefon indica, in functie de distantele parcurse pe jos de catre utilizatorul telefonului (in loc sa foloseasca o masina), numarul de copaci salvati.


Samsung nu a dezvaluit mai multe detalii despre noul telefon: tot ce stim este ca Blue Earth va fi disponibil pe piata europeana in cea de-a doua parte a acestui an.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod