Blogurile creeaza pasiuni

Jurnalele online sunt la moda! Astfel de jurnale, cunoscute sub denumirea de "webloguri" (pe scurt "bloguri"), creeaza adevarate vedete locale si, de ce nu, comunitati virtuale. Blogurile sunt create asemenea unei publicatii periodice online, diferenta constand in caracterul personal al blogului.

Teoretic, oricine poate sa-si creeze un blog... oricine cu urmatoarele dorinte: de a impartasi in mod regulat lumii gandurile sale cele mai ascunse fara a avea un anumit beneficiu sau de a promova anumite produse sau servicii. Din prima categorie fac parte, de regula, persoanele pasionate de anumite domenii - sport, tehnologie, educatie, politica, etc. - in jurul carora aleg sa-si dezvolte si blogul. In cea de-a doua categorie se inscriu persoanele care vad in blog un instrument de marketing.


Cum stii daca esti pregatita sa-ti creezi propriul blog? In mod normal, persoanele care creeaza bloguri au o anumita tipologie:

sunt interesate in a-si impartasi sentimentele, gandurile, experienta sau ideile cu ceilalti;
sunt dedicate in activitatea lor; daca simti ca nu poti tine un ritm regulat de postare a noilor inregistrari, atunci blogul nu este pentru tine;
le place sa faca parte din diferite comunitati online si obisnuiesc sa viziteze la randul lor blogurile altor persoane si sa le comenteze;
sunt capabile sa suporte orice comentariu, fie el negativ sau pozitiv la adresa inregistrarilor lor.

Cinci trucuri pentru incepatoare

Daca intentionezi sa-ti creezi un blog, atunci exista anumite lucruri de care ar trebui sa tii cont.

1. Continut.
Ce vrei sa contina blogul tau? Ai de gand sa optezi pentru un stil care implica trimiteri si scurte comentarii, unul asemanator celui jurnalistic, elaborat, sau o combinatie de mai multe stiluri? O sa incluzi in blogul tau si fotografii sau diferite imagini?

Aminteste-ti ca poti sa castigi sau sa pierzi pe seama continutului blogului. Sunt doua situatii: poti sa castigi o multime de cititori care-ti impartasesc ideile sau au aceleasi interese cu ale tale sau poti sa nu ai nici un cititor. Fii cat mai originala si creativa posibil!

2. Tema. Cu toate ca se leaga de continut, nu uita sa acorzi multa importanta temei sau subiectului blogului tau. Cateva teme de interes sunt: internetul si consecintele sale, problemele femeilor, politica, sportul, calatoriile, cariera, afacerea, viata de familie, etc.
Bineinteles, poti opta pentru o varietate de teme, nu numai una singura.

3. Postarile regulate. De cate ori pe saptamana sau pe luna ai de gand sa postezi noi inregistrari? Orice ai hotari, nu uita sa incluzi undeva in blogul tau o notificare pentru a informa cititorii despre frecventa postarilor tale. Astfel, cei care sunt interesati de blogul tau, vor sti cand sa revina pentru o noua inregistrare.

4. Caracteristici. In afara listei de emailuri ale prietenilor care vor fi notificati de fiecare data cand postezi ceva, ce alte optiuni mai poti avea? Vrei sa ai o functie de cautare sau o lista cu IP-urile banate?

5. Comunitatea. O caracteristica a blogurilor este sentimentul de comunitate pe care il da utilizatorilor. Daca ai un blog si vrei ca acest lucru sa fie cunoscut nu numai de prietenii tai apropiati, atunci trebuie sa urmezi pasii:
listeaza-ti blogul intr-un portal sau un director;
participa la diferite proiecte si programe ale comunitatilor virtuale;
inregistreaza-te intr-un asa zis "web ring", o retea de mai multe site-uri din aceleasi domeniu.


Orice intrebare ai avea, cauta sa ii cunosti raspunsul. De obicei, blogurile contin sio serie de instructiuni sau informatii pentru a-ti fi mai usor in dezvoltarea propriului tau blog.

Pentru ca blogul tau sa fie un succes, fii activa! Citeste blogurile altor persoane, posteaza comentarii, comunica prin email cu acestea.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lachesis pe 29 Iul 2009, 21:19
    Intrebare

    As avea o intrebare. Se poate crea blog pe acest site? Tot caut dar nu gasesc. Stiu ca mai demult exista o astfel de sectiune.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod