Vizita virtuala in Dresda si Paris: cele mai mari fotografii din lume

In toamna anului 2009 a fost realizata cea mai mare fotografie din lume, in fapt, o imagine panoramica imensa, compusa din 1.665 de fotografii avand fiecare...
In toamna anului 2009 a fost realizata cea mai mare fotografie din lume, in fapt, o imagine panoramica imensa, compusa din 1.665 de fotografii avand fiecare rezolutia de 21,4 Megapixeli. A rezultat o fotografie de 26 de Gigapixeli.

Imaginile au fost capturate in orasul german Dresda. Detaliile care pot fi observate la apropierea imaginii cu rotita de scroll a mouse-ului sunt uimitoare. Fotografiile au fost capturate timp de 172 de minute si apoi procesate pentru a rezulta o imagine mare si lata - la propriu, cu o rezolutia de 297.500 x 87.500 de pixeli.
Fotografiile au fost facute cu o camera foto Canon 5D Mark II si un obiectiv de 400 mm.

Poti admira orasul Dresda in toata frumusetea lui la adresa Gigapixel-Dresden.de.

Era de asteptat ca un nou oras sa fie fotografiat, lucru care s-a si intamplat. Parisul este cel de-al doilea oras din lume care se poate lauda cu o fotografie gigantica.

La adresa Paris-26-gigapixels.com poti face un tur virtual al zonei din apropierea Turnului Eiffel. Poti afla informatii despre anumite obiective prinse in cadru: complexul Les Invalides, zona La Défense, Arcul de Triumf, Le Grand Palais, Muzeul Orsay, zona Saint-Germain-des-Prés, Opera Garnier, Muzeul Luvru, Bazilica Sacré-Cœur, Biserica Saint-Eustache, Centrul Pompidou etc.

Paris 26 Gigapixels a fost realizata prin "lipirea" unui numar de 2.346 de fotografii.
Rezultatul total "masoara" 354.159 x 75.570 de pixeli.

Calatorie (virtuala) placuta!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod