Google anunta sistemul de operare Chrome

Zilele trecute, Google a anuntat, pe blogul oficial, ca va lansa un sistem de operare, ca o "extensie logica" a browserului Chrome, lansat la sfarsitul anului 2008.
Zilele trecute, Google a anuntat, pe blogul oficial, ca va lansa un sistem de operare, ca o "extensie logica" a browserului Chrome, lansat la sfarsitul anului 2008. Peste 30 de milioane de oameni folosesc in prezent browserul Chrome, care a fost creat pentru utilizatorii de Internet (sau "pentru oamenii care traiesc pe Internet") care, pentru a cauta informatii, a-si verifica emailul, a afla noutati si a tine legatura cu prietenii, aveau nevoie de un browser simplu, dar care sa functioneze.


Sistemul de operare Google Chrome va fi construit pentru aceiasi oameni: cei care navigheaza pe Internet.

Sistemele de operare pe care le avem acum la dispozitie au fost gandite atunci cand Internetul nu era atat de folosit. Oamenii de la Google spun ca Google Chrome reprezinta incercarea lor de a reinventa sistemul de operare.
 
Sistemul de operare este open source, nu va ocupa mult spatiu pe hard si nu va necesita foarte multe resurse, pentru ca, in prima faza, acesta va fi creat pentru a functiona foarte bine pe netbook-uri, acele notebook-uri cu dimensiuni reduse, folosite in principal pentru navigarea pe Internet.

Intrucat abia acum a fost anuntata intentia de a crea un sistem de operare, netbook-urile echipate cu Google Chrome vor fi disponibile in cea de-a doua jumatate a anului viitor.


Viteza, simplitate si siguranta sunt cele trei atribute ale noului sistem de operare, iar Google promite ca acesta va porni si va permite conectarea utilizatorului la Internet in cateva secunde. Interfata este una minimalista, pentru ca rolul unui sistem de operare nu este sa incurce utilizatorul sau sa incarce prea mult computerul, ci sa fie functional. Utilizatorii nu vor avea batai de cap cu virusii sau cu update-uri de tot felul, sistemul de operare va functiona si atat.

Google isi asculta utilizatorii si a inteles ca acestia vor sa aiba computere functionale, care sa "se miste" la fel de repede ca atunci cand le-au cumparat, un sistem de operare care sa porneasca rapid si sa nu se blocheze, sa se poata conecta rapid la Internet , sa aiba acces la informatiile stocate pe computer oriunde si oricand si sa nu-si bata capul cu back-up-uri.

Asadar...
asteptam cu interes primele netbook-uri echipate cu sistemul de operare Google Chrome.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mitza_003 pe 6 Aug 2009, 19:24
    Articol

    Abia astept sa imi salvez datele de pe pc si sa incerc acest sistem de operare. Nu prea am studiat despre el , dar sunt de parere ca este inca o distributie linux.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod