spălat auto

10 soluţii naturale care te ajută să-ţi cureţi maşina mai bine

Petele de pe fotolii sunt uşor de îndepărtat dacă foloseşti un amestec din bicarbonat de sodiu şi oţet alb

 

5. Foloseşte odorizante naturale


Renunţă la odorizantele toxice. Bloggerii Jen şi Joey îţi sugerează o soluţie naturală - un amestec de bicarbonat de sodiu cu uleiuri esenţiale pe care îl pui într-o cutie sau borcănel cu capac cu găurele, pentru ca mirosul proaspăt să pătrundă în maşină. Tot ce trebuie să faci este să ţii recipientul într-un loc în care să stea fix, fără să se mişte.


Mai poţi folosi pe post de odorizant săculeţi cu diverse plante, precum lavandă, iasomie sau mentă, dar acestea au acţiune limitată şi trebuie să le schimbi periodic.

6. Şerveţele cu alcool pentru parbriz


Înmoaie câteva şerveţele de hârtie din bucătărie în alcool şi şterge parbrizul - astfel, acesta va rezista mai mult la murdărie şi va fi mai uşor de curăţat când foloseşti ştergătoarele. Nu uita să ştergi şi lamelele ştergătoarelor!

7. Oţet şi ziare pentru geamuri


Umple cu oţet alb o sticlă cu pulverizator şi aplică-l pe parbriz şi pe geamuri şi lasă lichidul să acţioneze câteva minute. Şterge apoi geamurile cu câteva bucăţi de ziar.

Sună ciudat, dar chiar are efect: oţetul înmoaie impurităţile, iar geamurile vor străluci!

8. Oţet pentru crom


Toate inelele instrumentelor de bord, mânerele uşilor şi celelalte elementele cromate din interior şi exterior îşi recapătă strălucirea dacă le cureţi cu puţin oţet. Pune în părţi egale oţet şi apă într-o sticlă, apoi pulverizează lichidul pe elementele cromate. Şterge-le bine cu o cârpă din microfibră şi apoi îţi poţi aranja freza uitându-te în metalul curat ca oglinda.

9. Soluţie pentru roţi


N-ai soluţie pentru cauciucuri? Nu-i nimic, poţi să-ţi faci tu una 100% naturală! Mai întâi, şterge bine de noroi şi praf talonul anvelopei folosind o cârpă. Amestecă bicarbonat de sodiu cu puţină apă până când rezultă o pastă, apoi întinde-o pe talonul anvelopei cu o pensulă.

Anvelopele vor arăta de parcă tocmai le-ai luat din magazin!

10. Spălare fără substanţe chimice agresive


Nu mai risipi banii ducând maşina la spălătoriile auto "ecologice" unde aceasta e acoperită cu substanţe toxice care curăţă rapid! Ceara şi şamponul folosite pentru a curăţa uşor maşina sunt cele mai ieftine de pe piaţă şi atacă în timp lacul, vopseaua, precum şi elementele din plastic şi din cauciuc. Mai bine spală-ţi singur maşina turnând într-o găleată cu apă puţin şampon natural, fabricat din extract de plante.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod