Cum pot fi convinşi copiii să mănânce fructe şi legume? Ponturi utile

Aţi încercat vreodată să vă jucaţi într-un restaurant pentru a vă convinge copilul să mănânce măcar o felie de castravete? Există mai multe moduri prin care copiii pot fi convinşi să mănânce legume şi fructe.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumul zilnic de 5 porţii de fructe şi legume. În cazul anumitor persoane, acest lucru pare de neatins. Cu toate acestea, să ştiţi că una dintre cele 5 porţii de legume şi fructe poate fi înlocuită cu succes de sucuri 100% şi mousse-uri. Acestea sunt iubite de copii datorită gustului şi formei de prezentare.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, nu doar copiii, ci şi adulţii trebuie să consume zilnic minim 400 de grame de fructe şi legume, împărţite în 5 porţii.
Studiul efectuat de Millward Brown arată că doar 14% dintre copii consumă cele 4-5 porţii de fructe recomandate şi doar 10% legume. Majoritatea copiilor - 48% mănâncă 2-3 porţii de fructe pe zi, în timp ce 25% o singură porţie pe zi. Cele mai multe legume sunt consumate de copii o dată sau de 2-3 ori pe zi (29%, respectiv 52% dintre copii).

Una dintre cele 5 porţii de legume şi fructe poate fi un pahar de suc (200 ml). Noile produse de pe piaţă care, de asemenea, pot înlocui una din cele 5 porţii de legume sau fructe sunt mousse-urile.
Marea majoritate a copiilor, până la 59%, le consumă mai rar de o dată pe zi. Nu toată lumea ştie că mousse-urile sunt gustări complet naturale, produse 100% din piureuri de fructe şi legume.

Nutriţionistul Şerban Damian afirmă: “Perioada de creştere este o etapă în care necesarul de energie este mai mare faţă de alte etape ale vieţii. De asemenea, necesarul de micronutrienţi înregistrează valori mai crescute, iar alimentaţia este principala sursă prin care le putem oferi copiilor tot ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios.”
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GO2-Romania.com pe 30 Aug 2015, 18:20
    da, corect

    E important ca sa manance corect si sanatos copii in perioada de crestere!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod