Jamie Oliver scumpeşte băuturile dulci în restaurantele sale

Celebrul chef britanic a hotărât să crească prețul tuturor băuturilor dulci servite în restaurantele sale din Anglia. El va dona banii rezultați în scopuri caritabile, relatează site-ul eater.com, citat de Agerpres.

După cum declara în luna ianuarie, Oliver crede că zahărul ar trebui să fie impozitat la fel ca tutunul și "orice altceva care poate, sincer, să distrugă vieți". Potrivit Nottingham Post, el se conformează propriei sale declarații și îi "taxează" pe clienți cu 10 pennie pentru fiecare băutură carbogazoasă și alte băuturi dulci.

Oliver spune că se așteaptă ca din această creștere a prețului să strângă 80.000 de lire sterline pe parcursul anului viitor.

Bucătarul-șef va dona banii pentru a susține "Sustain", o organizație de caritate care promovează inițiativele alimentare pentru sănătatea copiilor în Marea Britanie.

"Am văzut în mod direct efectele tulburătoare pe care dieta săracă și excesul de zahăr le au asupra viitorului și sănătății copiilor noștri ... așa că trebuie să începem aici", a spus bucătarul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod