Sportul nu e de ajuns pentru combaterea obezităţii

Pentru a rezolva problema obezităţii, sportul trebuie să fie practicat în combinaţie cu un regim alimentar sănătos, informează site-ul slate.fr, citat de agenţia Mediafax.

Într-un editorial publicat pe 22 aprilie în British Journal of Sports Medicine, trei cercetători din cardiologie, medicină şi biologie pledează pentru "distrugerea mitului" potrivit căruia obezitatea şi problemele de sănătate care o însoţesc ar fi asociate cu lipsa activităţilor sportive.

După părerea lor, trebuie reamintit faptul că principalul vinovat de apariţia obezităţii este regimul alimentar. Având la bază un studiu publicat în iulie 2013, oamenii de ştiinţă au subliniat faptul că nivelul de activitate sportivă practicată în rândul populaţiilor occidentale nu a scăzut în ultimii 30 de ani, în contextul în care rata obezităţii cunoaşte o creştere spectaculoasă, iar acest fapt dovedeşte că vinovatul principal nu este sedentarismul, ci alimentaţia nesănătoasă.

Autorii studiului consideră că reprezentanţii industriei alimentare au impus în rândul consumatorilor o idee eronată potrivit căreia sportul poate să rezolve de unul singur problema obezităţii.

"Această falsă percepţie a fost înrădăcinată în maşinăria relaţiilor dintre public şi industria alimentară, care foloseşte tactici absolut similare cu cele utilizate de giganţii din industria tutunului şi din alte domenii", spun autorii studiului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod