Doi clujeni lansează la nivel internațional un dispozitiv unic pentru localizarea de obiecte pierdute

Alexandru Chiș și Andrei Vig, doi tineri antreprenori din Cluj lansează la nivel internațional Tintag (www.tint.ag), un dispozitiv pentru localizare reîncărcabil, extrem de eficient în a localiza obiectele pierdute, rătăcite sau furate. Dispozitivul are și o aplicație mobilă pentru iOS și Android, care îi indică utilizatorului în timp real unde se află obiectul supravegheat.
Un dispozitiv mai mic decât un card bancar însoțit de o aplicație mobilă

Având doar câțiva centimetri, Tintag este ușor de atașat de orice obiect - de la chei, poșetă, valiză, chiar și la zgarda animalului de companie. Dispozitivul are și o aplicație mobilă pentru iOS și Android, care îi indică utilizatorului în timp real unde se află obiectul supravegheat.

Ți-ai pierdut cheile? A dispărut câinele de acasă? A fost furată bicicleta?

Odată atașat dispozitivul și instalată aplicația în caz că utilizatorul nu își găsește un obiect monitorizat activează din aplicație dispozitivul. În acest moment aplicația îți indică distanța și direcția până la obiectul respectiv.
În plus dispozitivul atașat de obiectul respectiv începe să sune (asemenea unui telefon mobil) pentru ca acesta să poată fi găsit mai ușor.

In cazul în care un obiect monitorizat iese din raza de acțiune standard a antenei bluetooth, dispozitivul atașat de acesta va comunica cu orice telefon mobil ce intră în raza sa de acțiune și care are instalată aplicația mobilă Tintag.  

Ce inovații aduce produsul clujenilor?

Tintag este singurul dispozitiv din lume de acest gen cu baterie reîncărcabilă - după o singură încărcare el poate funcționa încă 4 luni. Restul dispozitivelor similare impun înlocuirea bateriei sau pur și simplu cumpărarea unui nou dispozitiv.  Ca urmare e mult mai comod și mai economic.
 

Apoi clujenii au îmbunătățit foarte mult performanța antenei bluetooth. Dacă dispozitivele tradiționale au raza de acțiune de maxim 50 de metri, Tintag “bate” până la 100 de metri distanță. În plus, dispozitivul atenționeaza utilizatorul atât sonor cât și vizual prin intermediul unui LED.

Totodată atunci când să zicem dispare un portofel sau animalul de casă  e important ca ambii soți să fie anunțați. În acest caz același dispozitiv Tintag poate semnaliza mai multe telefoane în același timp (al soțului și al soției) pe când majoritatea dispozitivelor concurente pot comunica doar cu un singur telefon.

În plus, dispozitivul va avea înscripționat un cod unic prin care cine găsește produsul cu Tintag atașat poate lua legătura cu proprietarul.
Și ce se întâmplă când obiectul monitorizat iese din raza de acțiune standard de 50-100 de metri a dispozitivului?

“Cu un dispozitiv tradițional te-ai fript”, se amuză Andrei Vig, Co-Fondator. De aceea Tintag vine cu niște servicii complementare de localizare. Odată încărcătorul bateriei va servi ca hotspot, ceea ce va crește foarte mult raza de acoperire.

Cei doi își propun să strângă 50.000 de euro printr-o campanie de crowdfunding

“După circa un an de dezvoltare și testare, vom lansa o în 8 septembrie o campanie de crowdfunding pe indiegogo.com în care ne-am propus să strângem 50.000 de euro din pre-comenzi. Această campanie va fi un foarte bun indicator al capacității pieței de profil și al performanțelor produsului nostru”, afirmă Alexandru Chiș, co-fondator Tintag.
  

“După ce vom fi trecut de acest pas, atunci urmează provocarea pentru producția în masă și distribuția la nivel internațional. Dar noi suntem foarte încrezători - avem un produs pe care-l considerăm foarte competitiv“, au mai spus cei doi.

În plus cei doi au pregătit și un set de bonusuri și oferte speciale atât pentru cei care vor depune pre-comenzi în campania de crowdfunding cât și pentru cei care se înscriu pe site-ul   lor până în momentul lansării, 8 Septembrie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod