Cum să păstrezi prospeţimea feţei? 5 tratamente care dau rezultate

Prospeţimea feţei devine mult mai greu de păstrat in sezonul cald, când rezistenţa machiajului scade, glandele sebacee devin hiperactive, iar tenul transpiră mai mult decat de obicei. Din fericire, există tratamente uşor de folosit, care te ajută să îţi menţii faţa catifelată şi care chiar dau rezultate!

Vara nu trebuie să fie pentru tine perioada în care să te simţi mai puţin atrăgătoare, doar pentru că tenul tău luceşte inestetic din cauza căldurii. Ai grijă să îţi cureţi chipul dimineaţa cu o loţiune purificatoare pe bază de acid salicilic, să aplici apoi o loţiune astringentă în zona T şi să foloseşti o pudră matifiantă de calitate.

În plus, este necesar să foloseşti câteva tratamente excelente pentru a te simţi proaspătă şi frumoasă în orice moment al zilei!

1. Mască exfoliantă cu rodie

Rodiile sunt bogate în antioxidanţi şi vitamina C, având totodată excelente proprietăţi astringente, atât de necesare îngrijirii din timpul verii. Prepară acasă o mască exfoliantă din 2 linguri de seminţe de rodie, o ceaşcă de fulgi de ovăz, 2 linguriţe de miere şi 2 linguri de lapte bătut.

Aplică acest amestec special pe faţă şi pe gât, aşteaptă 10 minute şi clăteşte-te.
Pentru o exfoliere mai intensă, dacă ai tenul gras şi pori dilaţi, adaugă şi un sfert de ceaşcă de zahăr brun. Foloseşte masca o dată pe săptămână.

2. Mască revitalizantă cu merişoare

Merişoarele sunt extrem de apreciate pentru nutrienţii din compoziţie, care acţionează şi ca ingrediente performante în înlăturarea celulelor moarte şi curăţarea porilor. Mixează în blender o cană de merişoare proaspete cu aceeaşi cantitate de boabe de struguri roşii sau verzi, 2 linguriţe de zeamă de lămâie şi un plic de gelatină nearomatizată, până obţii o pastă omogenă.
Lasă masca la frigider 45 de minute şi aplic-o pe pielea curată şi uscată, evitând zona ochilor. Aşteaptă 15 minute şi clăteşte-te apoi cu apă călduţă. Repetă operaţiunea de 2 ori pe lună!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod