Slăbit rapid. Cele mai periculoase preparate de Paşte pentru siluetă

Perioadele de sărbători sunt întotdeauna o ameninţare pentru siluetă, pentru că preparatele tradiţionale sunt atât de gustoase şi la îndemâna tuturor. Paştele nu este nici el lipsit de tentaţii culinare şi de dezmăţ gastronomic, care poate face ravagii în privinţa siluetei tale.

Dacă vrei totuşi să ţii kilogramele în plus la distanţă şi să îţi păstrezi starea de sănătate în parametri optimi, ar trebui să ştii cum să te fereşti de excesele care te pot tenta de sărbători, fără să suferi din cauza abstinenţei.

Care sunt cele mai calorice alimente specifice Paştelui

Masa de Paşte abundă în preparate care îţi pun in pericol atât sănătatea, cât şi silueta.
Printre acestea se numără, bineînţeles, şi ouăle. În ciuda faptului că sunt alimente sănătoase şi bogate în proteine, consumul excesiv poate duce la inflamarea ficatului, la creşterea colesterolului şi, bineînţeles, la îngrăşare. Ar trebui să fii atentă la consumul de ouă în această perioadă, mai ales că se regăsesc şi în alte preparate precum maioneza din salata boeuf, drob şi prăjituri.

Carnea de miel nu este nici ea cel mai indicat aliment pentru păstrarea siluetei perfecte, întrucât are o valoare energetică foarte mare şi este bogată în grăsimi saturate care se depun cu repeziciune pe trupul tău zvelt. Consumul moderat al acesteia nu este dăunător, mai ales că aportul de proteine, fier, calciu şi zinc pe care îl aduce organismului are o importantă valoare nutriţională.

Pasca şi cozonacul sunt alte tentaţii care te pot face să te îngraşi în perioada sărbătorilor pascale.
Acestea sunt preparate pe bază de făină şi sunt, implicit, foarte bogate în carbohidraţi. Brânza grasă din pască, alături de cantităţile mari de zahăr pe care le conţine atât aceasta, cât şi cozonacul, sunt alţi factori de risc ce îţi pun în pericol silueta.

Cum să rămâi suplă în perioada sărbătorilor

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ţi păstrezi silueta în perioada sărbătorilor de Paşte, în ciuda pericolelor calorice la care eşti expusă:

1. Mănâncă de toate, dar în cantităţi mici. Nu te forţa să mănânci mai mult decât ai nevoie, chiar dacă îţi este poftă. Poţi mânca şi mai târziu, nu este necesar să ajungi să nu te mai poţi ridica de la masă după ce ai mâncat.

2.
Asociază corect alimentele. Evită să mănânci mai multe tipuri de proteine la o masă (ouă, lactate, carne) sau să consumi proteine alături de carbohidraţi. Mănâncă friptura de miel alături de legume sau de salată, ouăle fără pâine şi drobul alături de ceapă verde şi ridichi. Sistemul tău digestiv îţi va mulţumi, pentru că astfel îl vei feri şi de balonare sau de indigestie.

3. Nu face excese de alcool. Desigur, un pahar de vin n-a omorât niciodată pe nimeni, însă alcoolul este foarte caloric şi în afară de asta poate avea şi alte efecte adverse, precum migrenele, deshidratarea sau crampele intestinale.

4. Nu renunţa la rutina ta de exerciţii.
Chiar dacă în perioada sărbătorilor este închisă sala de fitness pe care o frecventezi, asta nu înseamnă ca poţi trage chiulul de la mişcare. Ieşi la alergat în parc şi profită de vremea frumoasă sau fă nişte exerciţii de Pilates în intimitatea propriei case.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod