Durerea în gât: 6 tratamente eficiente ca să scapi rapid de ea

Durerea în gât se numără printre motivele care îţi scad entuziasmul la venirea iernii. De regulă, senzaţiile neplacute la înghiţire sunt primul semn care anunţă instalarea unei răceli, de aceea este foarte important să intervii imediat ce resimţi acest simptom neplăcut.

Din fericire, o banală durere în gât nu te obligă să îţi faci o programare de urgenţă la medic. Poţi să iei singură măsuri acasă, apelând la câteva tratamente care te ajută să scapi rapid de disconfort. Ai mai jos 6 variante care s-au dovedit eficiente în combaterea durerilor în gât.

1. Medicamentele antiinflamatorii

Sursa principală a durerii în gât este inflamarea ţesutului sensibil la atingere, care emană senzaţii neplăcute când înghiţi sau când vorbeşti.
Medicamentele antiinflamatorii au un efect dublu de calmare a durerii şi de reducere a inflamaţiei, înainte să apară iritaţiile susceptibile infectării.

2. Gargara cu sare

Un tratament natural şi uşor de folosit este gargara cu apă călduţă în care dizolvi puţină sare. Această soluţie simplă reduce umflarea gâtului şi fluidifică mucusul, contribuind la eliminarea naturală a agenţilor iritanţi şi a bacteriilor.

Medicii recomandă de obicei dizolvarea unei jumătăţi de linguriţă de sare într-o cană de apă. Dacă gustul ţi se pare greu de suportat, poţi adăuga şi o linguriţă de miere, la fel de benefică în tratarea durerilor în gât.

3.
Hidratarea intensă


Lichidele calde ajută la fluidizarea secreţiilor şi la atenuarea disconfortului provocat de un gât inflamat şi iritat. Ceaiul din plante, supa de pui sau limonada caldă cu miere sunt tratamente excelente în acest sens, furnizandu-ţi totodată şi vitamina C, cel mai puternic aliat al sistemului tău imunitar atunci când te afli pe cale sa răceşti.

4. Evitarea agenţilor iritanţi

Când gâtul tău nu se află în cea mai bună formă, agenţii iritanţi din exterior nu fac altceva decât să agraveze situaţia. Renunţă la fumat, nu permite nimănui să fumeze în casă, nu folosi produse de curăţat cu miros înţepător, nu consuma alimente prea reci sau prea fierbinţi şi evită hrana condimentată.

5.
Laptele cu scorţisoară


Întrucât laptele şi alte produse lactate stimulează producţia de mucus, gâtul tău mai bine lubrifiat va deveni rapid mult mai puţin dureros. Prepară-ţi o băutură specială, din 250 ml de lapte fierbinte, un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de zahăr, 1 linguriţă de miere si o jumătate de linguriţă de scorţisoară. Acest cocktail de ingrediente benefice gâtului tău este un tratament excelent antiiritant şi dezinflamator.

6. Infuziile din plante

O altă cale eficientă de a scăpa de durerile gâtului sunt infuziile din plante. Fierbe o oală mică de apă, adaugă muşetel, ghimbir sau ceai de lămâie, acoperă recipientul pentru 5 minute, apoi apleacă-te asupra lui şi inspiră aburii, acoperindu-ţi capul cu un prosop.
Respiră adânc pe nas şi pe gură alternativ, timp de 5-10 minute. Repetă operaţiunea dacă este necesar.

În cazul în care durerea în gât persistă şi este însoţită şi de stări febrile, apelează la un consult medical de specialitate cât mai curând posibil
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 24 Feb 2017, 15:02
    durere

    nu ma complic- iau pastilele Trachisan si beau mult ceai cu miere si lamaie. la indemana si efficient!

    1
    0

  • claire pe 27 Ian 2017, 01:17
    durere gat

    fetelor, eu prefer cataplasmele pe noapte si gargara cu trachisan. in cateva zile uitati de gatul rosu sau de dureri.

    0
    0

  • Evelina pe 26 Dec 2016, 10:35
    dureri gat

    Eu sunt total pro remediile naturiste, dar problema mea este ca sunt cam alintata ((( Lapte nu beau deloc, nu-mi plac gargarele si sunt prea lenoasa sa-mi fac infuzii din plante ((( Dar daca simt ca ma gadila in gat imediat iau pastilute de supt, cum ar fi Trachisan. Sanatate si succese !!!

    0
    0

  • Cornelia pe 14 Dec 2016, 18:15
    Tratament naturist gît

    Pe mine ma ajuta pastilutele Isla pe care eu le folosesc drept tratament naturist deoarece nu contine conservanti si este pe baza de ulei de menta si lichen islandez. Desigur e bine sa combinam mai multe tratamente naturiste, dar pentru mine asta functioneaza foarte bine. Sanatate va doresc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod