Ce spune scrisul despre tine?

Felul în care scrii poate dezvălui foarte multe depre tine şi despre personalitatea ta. Creierul este cel care îţi ghidează mâna şi mişcările pe care le faci sunt oarecum inconştiente.
Felul în care scrii poate dezvălui foarte multe depre tine şi despre personalitatea ta.

Creierul este cel care îţi ghidează mâna şi mişcările pe care le faci sunt oarecum inconştiente. Astfel scrisul devine o extensie şi o oglindire sinceră a personalităţii tale, cu bune şi rele.


Iată câteva reguli de interpretare de care să ţii cont când îţi analizezi scrisul:

Presiunea


Presiunea cu care o persoană apasă pe hârtie atunci când scrie dezvăluie forţa interioară de care aceasta dispune şi modul în care ia decizii în diverse situaţii. Cei care scriu apăsat sunt hotărâţi şi iau decizii pe care le menţin.




Persoanele care ating delicat foaia cu vârful pixului sau creionului se hotărăsc mai greu şi adesea se răzgândesc în privinţa deciziilor luate.


De asemenea, presiunea mai indică nivelul de energie şi determinarea. Cu cât scrisul este mai ferm şi apăsat, cu atât persoana în cauză dispune de mai multă energie fizică, dar şi intelectuală.

Înclinaţia scrisului


Înclinaţia indică răspunsul emoţional al celui care scrie faţă de factorii externi. O înclinare spre dreapta (/////) indică faptul că persoana în cauză răspunde puternic la situaţiile emoţionale.
Sunt persoane calde şi afectuoase, care "gândesc" cu inima.


Cei care au un scris vertical (|||||) încearcă să îşi menţină întotdeauna sentimentele sub control. Pentru ei raţiunea este mai importantă decât emoţiile.

Persoanele care au un scris inclinat spre stânga (\\\\\) nu îşi exprimă întotdeauna sentimentele şi emoţiile şi sunt catalogate adesea drept persoane reci şi indiferente.

Spaţierea


Distanţa dintre litere şi cuvinte poate arăta modul în care o persoană relaţionează şi se situează faţă de exterior. Cu cât distanţa dintre litere este mai mare, cu atât persoana în cauză are o minte mai "deschisă" şi acceptă cu uşurinţă idei noi.


Cu cât spaţiul este mai mic, cu atât o persoană este mai conservatoare şi rigidă.  

Dimensiunea


Dimensiunea literelor indică relaţia dintre logică şi sentimente. Literele voluminoase indică o persoană încrezătoare în forţele proprii. Literele de dimensiuni exagerate arată nevoia de fi în centrul atenţiei.

Persoanele care au un scris mic sunt introvertite, dar au o capacitate de concentrare destul de ridicată şi abilitatea de a se concentra asupra detaliilor.

Linia de bază


Linia de bază este linia imaginară pe care se aşază partea de jos a literelor. Forma acesteia indică stabilitatea emoţională a unei persoane.




O persoana care are o linie de bază perfect dreaptă este tensionată şi excesiv de disciplinată. O linie de bază extrem de neregulată indică fluctuaţii emoţionale puternice.

Linia de bază ascendentă denotă optimism, iar cea descendentă pesimism, oboseală sau depresie.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen pe 29 Apr 2012, 10:30
    scrisul

    e adevarat intr-o anumita masura mi se potriveste

    0
    0

  • s13 pe 2 Dec 2010, 20:27
    adevar!

    ba da, este adevarat! pana acum cativa ani aveam un scris tare frumos, ordonat, avea o anume "forma" ca sa ma exprim asa, curgeau lin cuvintele. De cand s-a instalat depresia, pe care o recunosc, scrisul s-a deformat fff mult si fiecare litera si-a schimbat forma, nu ma scriu ca inainte....

    0
    0

  • Geo pe 2 Dec 2010, 08:27
    Scrisul

    PufoaSsa, tocmai ai recunoscut ca spui tuturor in fata ce gandesti fara sa-ti pese de ce cred altii. Asta scrie si in articol "sunt catalogate adesea drept persoane reci şi indiferente. " Daca iti pasa de ceilalti scriai spre dreapta.

    0
    0

  • bebescumpik pe 30 Nov 2010, 12:14
    Bebytza

    mie mi se potriveste perfect

    0
    0

  • PufoaSsa pe 30 Nov 2010, 11:36
    ciudat.

    Mie nu mi se potriveste,eu scriu de cand ma stiu inclinat spre stanga si nu sunt rece.. Sunt foarte directa si spun intotdeauna ce simt si ce vreau,fara sa-mi pese de ce cred altii.Si de asemenea sunt foarte calda cu cei din jur,nicidecum rece..Imi place foarte mult sa socializez..Deci,cel putin,cu mine nu se potriveste deloc!

    2
    0

  • alexandra_9281 pe 30 Nov 2010, 10:38
    10 pentru articol...

    Bravo...un articol chiar interesant si bine structurat!felicitari!:*

    0
    0

  • alexia07 pe 30 Nov 2010, 09:19
    exceptional

    Am auzit multe cum ca scrisul indica starea persoanei dar nu am crezut pana acum cand am vazut... este incredibil.... super articolul ... felicitari

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod