Cele mai bune trucuri ca să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp

Fructele de pădure, verdeţurile şi brânzeturile se alterează rapid când este foarte cald afară. Ce să faci ca să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp?
Ai cumpărat de la piaţă zmeură şi afine proaspete, însă nu ştii cum să le păstrezi ca să reziste mai mult timp? Şi verdeţurile sunt mai uşor perisabile şi se usucă repede dacă nu ştii cum să le prelungeşti viaţa, păstrându-le corespunzător.

Descoperă cele mai bune trucuri ca să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp:



Fructele de pădure se spală cu apă şi oţet

Amestecă o cană cu oţet la zece căni cu apă pentru a obţine o soluţie pentru a spăla fructele de pădure. Se scurg bine, se clătesc cu apă rece, se lasă câteva minute pe un şerveţel ca să absoarbă apă, se aranjează într-o caserolă tapetată cu şerveţele de bucătărie şi se păstrează la frigider.

Nu trebuie să te îngrijorezi pentru oţet, deoarece nu îi vei simţi gustul pe fructe.
Această soluţie ajută la curăţarea lor eficientă, dar va ajuta şi la o păstrarea lor, prevenind alterarea rapidă.


Cum să păstrezi broccoli şi salata verde

Ca să păstrezi broccoli, salată verde şi ţelină apio timp de 2-3 săptămâni trebuie să le înveleşti în folie de aluminiu şi să le ţii la frigider. Astfel, ele vor rămâne crocante şi proaspete o perioadă mai lungă de timp.


Cum să păstrezi brânzeturile la frigider

Înveleşte-le în foaie de copt, după care aşază brânza într-un bol de sticlă sau o caserolă, însă ai grijă să nu o închizi ermetic. Dacă ai o bucată prea mare de brânză şi nu reuşeşti să o consumi mai repede este de preferat să o răzuieşti, să o ambalezi în pungi ziplog şi să o păstrezi la congelator.



Cum să păstrezi ghimbirul mai mult timp proaspăt

O soluţie pentru a păstra rădăcina de ghimbir mai mult timp fără să să altereze şi să se usuce este aceea de a-l pune la congelator. Un alt truc pe care-l poţi folosi cu succes este să-l usuci puţin la soare, să-l înveleşti în foaie de copt şi să-l păstrezi într-un loc răcoros şi întunecat. De asemenea, dacă în pui într-un borcan şi torni apă fierbinte, poţi să-l păstrezi la frigider după ce s-a răcit apa.


Cum să păstrezi ceapa verde mai mult timp

Taie toată ceapa verde în rondele, pune-o într-un flacon de plastic şi va rezista câteva luni de zile.


Cum să păstrezi roşiile

Roşiile se păstrează întotdeauna la temperatura camerei sau într-un loc răcoros/întunecat şi niciodată în frigider. Aşază-le cu codiţele în sus, într-un singur strat şi de preferat fără să se atingă unele de altele.
Astfel, roşiile tale vor rezista mai multă vreme şi nu-şi pierd aroma (lucru care se întâmplă dacă le pui la frigider).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod