Impachetari cu namol sapropelic extras din Lacul Ursu

Namolul de Sovata contine substante minerale (in special clorura de sodiu), respectiv organice (acizi humici, vitamine si auxine: estrogen si progesteron asemanator hormonilor umani feminini) in concentratii inalte. Este utilizat in prevenirea si tratarea afectiunilor ginecologice, reumatice si dermatologice, precum si pentru efectul antistres.

Si totusi ce are atat de special namolul din Lacul Ursu? Ei bine, auxinele. Ele reprezinta cheia succesului in tratamentul infertilitatii feminine, posttratament cu namol obtinandu-se o activare de durata (cca 6 luni) a functiei ovarelor.

Principalele cauze de infertilitate feminina pentru care s-a dovedit eficient tratamentul cu namol sunt ingustarea trompelor uterine, insuficienta ovariana, sindromul de ovare polichistice, pierderile repetate de sarcina prin insuficienta dezvoltare a endometrului, la care se adauga pregatirea uterului pentru fertilizare in vitro (creste sansa implantarii embrionului) si amanarea instalarii menopauzei. Alte afectiuni ginecologice ameliorate de terapia cu namol sunt boala inflamatorie cronica pelvina, sindromul premenstrual, dereglarile de ciclu menstrual.

Si seria minunilor nu se opreste aici. La Sovata exista leac si pentru afectiunile aparatului locomotor. Pentru ca namolul sapropelic din Lacul Ursu trateaza artrozele cu diverse localizari - inclusiv coloana vertebrala, hernii de disc, starile postoperatorii si posttraumatice, tendinite, osteoporoza, fibromialgie, deformari ale coloanei vertebrale (scolioza, lordoze, cifoze).

Dupa tratamentul cu namol, timp de 6 luni - un an se mentine mobilitatea articulara, capacitatea de efort crescuta si nu reapar durerile musculo-articulare anterioare (efect de durata).

Bolile dermatologice ce beneficiaza de terapie cu namol sunt dermatitele atopice, eczemele cronice si psoriazisul cutanat.
Namolul are efect intens antiinflamator, analgezic, hidratant, scade edemele, regenereaza tesuturile din profunzime (efect biotrofic), creste imunitatea locala si generala si reechilibreaza sistemul neuro-endocrin (efect direct antistres, respectiv efect de stimulare a glandelor endocrine epuizate prin stres – tiroida, suprarenale, ovare).
 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carmen todea pe 6 Aug 2022, 16:09
    Sângerare genitală după împachetare cu namol

    Am făcut împachetare cu nămol si am avut sângerare genitală deși sunt la menopauza

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod