Virusul Zika face ravagii în Brazilia. 907 cazuri de microcefalie sunt confirmate

Brazilia a înregistrat 907 de cazuri de microcefalie și 198 de decese asociate aceastei malformații congenitale.

Brazilia a detectat în 2015 o creștere neobișnuită a malformațiilor congenitale care afectează ireversibil creierul nou-născuților reducând dezvoltarea motorie și intelectuală a copiilor. Din totalul cazurilor de microcefalie, analizele de laborator au arătat ca mamele a 122 de copii cu această malformație congenitală au fost infectate cu virusul Zika. Astfel că, Ministerul Sănătății din această țară consideră că a existat o infecție cu Zika la cele mai multe mame care au avut ulterior copii diagnosticați cu microcefalie.



Potrivit cifrelor oficiale din această ţară, s-au înregistrat 907 de cazuri de microcefalie și 198 de decese asociate aceastei malformații congenitale de la începutul epidemiei de infecție cu virusul Zika în luna octombrie a anului trecut, anunţă agenția France Presse, citată de Agerpres.

Virusul Zika este foarte periculos pentru femeile însărcinate, deoarece este asociat cu microcefalia, o afecţiune care determină o dezvoltare incompletă a creierului, precum şi dimensiuni reduse ale capului bebeluşului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod