VIDEO: Efectele războiului asupra copiilor

Un videoclip realizat de organizaţia Salvaţi Copiii atrage atenția asupra modului în care războiul își pune amprenta asupra celor mici.

Materialul circulă intens pe reţelele de socializare la aproape trei ani de la izbucnirea conflictului din Siria, care a ucis cel puţin 140.000 de oameni, dintre care 10.000 de copii, notează realitatea.net.

Remarca de la finalul clipului - "Doar pentru că nu se întâmplă aici, asta nu înseamnă că nu se întâmplă" - încearcă să atragă atenţia cetăţenilor din lumea prosperă şi aparent sigură asupra conflictelor sângeroase care au loc în alte colţuri ale lumii. "E uşor să uiţi că Siria era o ţară cu venit mediu, unde copiii se bucurau de beneficiile unei educaţii, unui sistem sanitar şi în general de toate drepturile de bază pe care copiii le consideră normale, ca să nu mai vorbim de Facebook, jocuri video şi tot ce înseamnă cultura tinerilor", explică Jack Lundiem director de Comunicare la Salvaţi Copiii, citat de alarabiya.net.

Filmulețul a fost vizionat de 10 milioane de oameni în doar două zile după ce a fost postat pe YouTube, marcând astfel trecerea a trei ani de la începerea conflictului din Siria.

Războiul s-a soldat de atunci cu 140.000 de morţi, în timp ce 2,5 milioane de sirieni au fugit din ţară, iar 6,5 milioane s-au deplasat în interiorul Siriei, relatează site-ul citat.

Cel puţin 10.000 de copii şi-au pierdut viaţa în acest conflict.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod