Unii părinţi ai copiilor bolnavi vor să dea statul în judecată

Mai mulţi părinţi ai copiilor diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic din Argeş intenţionează să dea în judecată statul, bunicul celui de-al treilea copil care a murit, Alexandru Anghel, declarând că părinţii se vor constitui într-o asociaţie.

Bunicul celui de-al treilea copil diagnosticat cu sindromul hemolitic-uremic, Alexandru Anghel, a declarat pentru Mediafax că părinţii vor să afle ce s-a întâmplat cu micuţii şi vor ca cineva să îşi asume răspunderea.

“Vreau să îmi spună cineva ce s-a întâmplat cu nepoţica mea. Asta e singura dorinţă pe care o am momentan. Dar, cineva trebuie să şi răspundă pentru ce ni s-a întâmplat. O să ne constituim şi cu celelalte familii într-o asociaţie şi o să dăm în judecată instituţiile care nu şi-au făcut treaba”, a spus Alexandru Anghel.

Între timp, trupul copilaşului a ajuns acasă, la Piteşti, înmormîntarea urmând să aibă loc joi.

Un al treilea copil dintre cei internaţi cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie", a murit marţi, a anunţat un reprezentant al spitalului.

Copilul a murit din cauza complicaţiilor bolii şi "nu se cunoaşte cauza ca nume de microb” a spus, pentru Mediafax, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod