Un membru al trupei DJ Project şi fostul soţ al lui Brigitte Năstase, acuzați de trafic de persoane

Procurorii DIICOT şi trupele speciale de intervenţie ale Poliţiei au făcut, joi dimineaţa, 11 percheziţii în Timiş şi Arad într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind un component al trupei DJ Project, un poliţist, dar şi mai mulţi lideri ai lumii interlope din municipiul Timişoara.
Peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook şi determinate să se prostitueze, inclusiv prin metoda "loverboy", au fost identificate în dosarul de trafic de persoane de la Timişoara, potrivit unor surse din DIICOT.

Potrivit surselor citate de agenția Mediafax, membrii grupării ce face obiectul percheziţiilor de joi dimineaţă, din Timiş şi Arad, racolau şi recrutau eleve de liceu  prin metoda "loverboy", determinându-le să practice prostituţia în folosul lor financiar.

Unii dintre membrii activau în cadrul grupului infracţional, racolând tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obţinerii unor sume de bani, afişarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc faţă de persoana pe care încearcă  s-o atragă, crearea unui sentiment de importanţă în raport cu persoanele din jur.

Ei exploatau la maxim naivitatea şi vulnerabilitatea tinerelor care nu au împlinit vârsta majoratului şi care erau uşor de amăgit cu privire la avantajele iluzorii pe care le-ar putea obţine din practicarea prostituţiei, au mai arătat sursele citate.

Din informaţiile deţinute s-a mai stabilit faptul că membrii grupării infracţionale fac parte din lumea interlopă a municipiului Timişoara cu vaste legături în celelalte judeţe şi cu precădere în judeţul Arad , unde de regulă căutau clienţi cu potenţial financiar ridicat care să-şi permită să achite sume cuprinse între 200 şi 600 de lei/prestaţie sexuală.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod