Un demnitar turc: Femeile nu trebuie să râdă prea tare în public!

"O femeie trebuie să aibă o anumită ținută morală și să nu râdă tare în public", a afirmat vicepremierul turc Bulent Arinc, declanșând marți o polemică în Turcia, țară musulmană, dar laică, ce sărbătorește Eid Al-Fitr (sfârșitul ramadanului).

"Bărbatul trebuie să fie moral, dar și femeia trebuie să știe ce este decent și ce nu este". "Nu trebuie să râdă tare în fața tuturor, ci trebuie să rămână decentă în fiecare clipă", a declarat luni Arinc, influent membru al guvernului islamo-conservator al cărui purtător de cuvânt este, cu ocazia unei vizite în circumscripția sa din Bursa (nord-vestul țării), scriu ziarele turce preluate de AFP.

Chiar avem nevoie să auzim râsul vesel al femeilorEkmeleddin Ihsanoglu
Această afirmație a declanșat o avalanșă de reacții — majoritatea de indignare — pe rețelele de socializare, internauții denunțând intervenția "tot mai flagrantă" a regimului turc în viața privată.

"Nu ne mai dați lecții de morală! Mai degrabă dați socoteală pentru banii pe care i-ați furat", a scris un internaut pe Twitter, referindu-se la suspiciunile de corupție care îl vizează din luna decembrie pe premierul Recep Tayyip Erdogan și anturajul său politic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod