avion

Un avion cu 66 de pasageri la bord s-a prăbuşit în Marea Mediterană

Avionul EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, şi care nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, s-a prăbuşit în Marea Mediterană, potrivit unor surse citate de postul de televiziune Al Mayadeen.

Avionul EgyptAir, care a dispărut în noaptea de miercuri spre joi în timp ce efecuta un zbor între Paris şi Cairo, s-a prăbuşit în largul insulei greceşti Karpathos, aflându-se în spaţiul aerian egiptean când nu a mai putut fi urmărit cu ajutorul radarelor, potrivit unei unei surse aeroportuare. Sursa a făcut aceste declaraţii pentru agenţia AFP, citată de site-ul cotidianului Le Figaro, relatează Mediafax.

Ministrul francez de Externe a activat o celulă de criză în cadrul ambasadei Franţei la Cairo în cazul dispariţiei avionului operat de EgyptAir.

Compania EgyptAir a anunţat că dispozitivele de lansare a apelurilor de urgenţă ale avionului dispărut au transmis un semnal care a fost primit la două ore după ce aeronava a fost localizată ultima oară, însă potrivit armatei egiptene, de la bordul avionului nu a fost lansat niciun apel de urgenţă.
Potrivit companiei EgyptAir, citată de The Guardian, mesajul transmis de avion a fost interceptat la ora locală 04.26, în timp ce aeronava a fost localizată ultima oară cu ajutorul radarului la ora 02.30.

Armata contrazice însă informaţia difuzată de compania aeriană egipteană, potrivit căreia piloţii avionului dispărut EgyptAir au lansat un apel de urgenţă cu câteva minute înainte ca aeronava să nu mai poată fi localizată, potrivit Le Figaro.

În avionul dispărut se aflau 30 de egipteni, 15 francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian şi un canadian.

Zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase de la Paris spre Cairo la ora locală 23.09 şi nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, a mai anunţat EgyptAir pe contul de Twitter.

În momentul în care a dispărut, aeronava se afla în spaţiul aerian egiptean, la o altitudine de peste 11.000 de metri, urmând să aterizeze în 20 de minute.

Vice-preşedintele companiei aeriene, Ahmed Abdel, a declarat pentru CNN că piloţii avionulului nu au transmis niciun apel de urgenţă, relatează The Guardian.

Pilotul avea 6.275 de ore de experienţă de zbor, inclusiv 2.101 ore cu avion de tip A320, potrivit informaţiilor furnizate de compania aeriană.

Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile a transmis că mai multe echipe de salvare caută avionul dispărut.

Potrivit primelor informaţii furnizate de către autorităţile competente din Egipt Ambasadei României la Cairo, la bordul aeronavei EgyptAir nu se află niciun cetăţean român, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Ambasada României la Cairo are în atenţie incidentul produs astăzi, 19 mai 2016, în care a fost implicat un avion EgyptAir ce efectua un zbor pe ruta Paris-Cairo, având mai multe persoane la bord.

Imediat după semnalarea incidentului, misiunea diplomatică română a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile competente egiptene, în vederea obţinerii de informaţii suplimentare şi pentru verificarea existenţei unor cetăţeni români la bordul aeronavei. Potrivit primelor informaţii furnizate de către autorităţile competente din Egipt Ambasadei României la Cairo, la bordul aeronavei EgyptAir nu se află niciun cetăţean român", a precizat MAE la solicitarea Mediafax.

Ambasada României la Cairo menţine legătura cu autorităţile competente egiptene, până la finalizarea acestui incident.

 

Foto: AFP/Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod