Un alt avantaj al alăptării: Un coeficient de inteligenţă mai mare

Cercetătorii din Brazilia au monitorizat aproape 3.500 de bebeluşi, provenind din toate categoriile sociale, şi au descoperit că aceia care au fost alăptaţi pentru perioade mai îndelungate au obţinut scoruri mai mari la testele de stabilire a coeficientului de inteligenţă (IQ) realizate la o vârstă adultă.

Experţii spun că rezultatele studiului, deşi nu sunt concludente, par să sprijine recomandările actuale ale medicilor, care le îndeamnă pe mame să îşi hrănească bebeluşii exclusiv prin alăptare în primele şase luni după naştere, informează BBC, citat de Mediafax.

Indiferent de rezultatele acestei cercetări, publicate în The Lancet Global Health, experţii spun că există mulţi alţi factori, pe lângă alăptare, care pot avea un anumit impact asupra inteligenţei, deşi autorii studiului au ajuns la acele concluzii după eliminarea altor factori importanţi, precum gradul de educaţie al mamelor, venitul familial şi greutatea la naştere.

Bernardo Lessa Horta, medic la Universitatea Federală Pelotas din Brazilia, spune că studiul său oferă o serie de informaţii unice în acest domeniu, deoarece în cadrul populaţiilor monitorizate alăptarea a avut o distribuţie uniformă în rândul claselor sociale, nefiind doar apanajul mamelor bogate şi cu un grad înalt de educaţie.

Cei mai mulţi dintre bebeluşi, indiferent de clasa socială, au fost alăptaţi - unii mai puţin de o lună, alţii mai mult de un an.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod