Tragedie la palat. Casa regală, în derivă după retragerea lui Mihai de România?


Mai multe teorii ale conspiraţiei vorbesc despre izolarea monarhului şi preluarea puterii de către Radu Duda, soţul Principesei Margareta

Principesa Margareta, 67 de ani, este de miercuri, custodele coroanei României. Regele Mihai a renunţat la prerogativele monarhice din cauza bolii. Are 95 de ani şi suferă de cancer, conform unui comunicat oficial.

Prima fiică a regelui va moşteni titlul. Ea nu are copii şi este căsătorită cu Radu Duda, un fost actor, bănuit de legături cu fosta Securitate.
E a doua lovitură pe care o primeşte Casa Regală a României în ultima jumătate de an. Prima a fost cea a alungării Prinţului Nicolae din cauza relaţiei cu activista de mediu Nicoleta Cârjan. Aceasta a născut în urmă cu două săptămâni o fetiţă în urma aventurii din primăvara trecută cu prinţul.
Dezmoştenirea acestuia a fost considerată de mulţi comentatori un exces şi o dorinţă a principesei de a asigura o preluare fără tensiuni a puterii monarhice de la tatăl său, în lipsa unui contracandidat.

Popularitatea lui Nicolae ar fi putut să împartă Casa Regală în două tabere. Averea Regelui Mihai este cotată undeva la 100 de milioane de euro.
”Casa Regală a României deţine Domeniul Sinaia (Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Castelul Foişor), retrocedat în 2008, şi Domeniul Săvârşin, retrocedat în 2001. Palatul Elisabeta a fost oferit ca reşedinţă oficială permanentă Regelui Mihai, în calitate de fost şef de stat, dar nu se află în proprietatea sa. În plus, Regele Mihai I mai deţine aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane în Azuga-Predeal şi zeci de kilometri de drumuri forestiere, proprietăţi care i-au fost retrocedate”, conform unui articol publicat de cotidianul ”Gândul”, semnat de Ramona Loznianu.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • oricine pe 16 Apr 2016, 22:15
  tragedie la palat?

  Na, daca a facut un copil, nu e mare greseala... daca se prostea cu tipi atunci era o ... tragedie daca e sa ne luam dp ce scrie in Biblie. Insa si el ar fi trebuit sa priceapa ca este o prada si ca e vanat de fatute... Deh, asa e cand esti vedeta de rang inalt, mai pici. Principalul este ca are urmas, Margarinta... ba, iar timpul nu il mai poate intoarce inapoi sa isi faca si jalea e mare acum, dar degeaba !

  0
  0

 • victo_53 pe 4 Mar 2016, 09:52
  Putere?

  Preluarea puterii?Care putere?Romania este rebublica si nu se v-a mai intoarce niciodata la monarhie,ei sunt niste simpli cetateni si ar fi bine sa-si ia gandul ca vor mai fi regi,l-au inlaturat pe Nicolae si actorasul de doi bani vrea sa fie rege?Hahaha,vise taica vise

  3
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod