Titus Munteanu a murit

Realizatorul de televiziune a murit la vârsta de 72 de ani, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai televiziunii publice.
Munteanu era internat de două săptămâni la secţia de terapie intensivă a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, unde a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 13.00, din cauza unei boli respiratorii complexe, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii sanitare.

"Boala s-a agravat, astfel că, în ciuda tratamentelor şi a efortului echipei medicale, pacientul a decedat", au mai spus sursele citate.

Titus Munteanu s-a născut pe 3 octombrie 1941 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune din România.

Titus Munteanu a fost realizator TV din anul 1966 şi a fost director al TVR 1, potrivit site-ului Televiziunii Române.

A semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale, cea mai de succes fiind "Şcoala vedetelor".

Printre emisiunile semnate de Titus Munteanu se numără şi "Realităţi ilustrate" (emisiune produsă de Tudor Vornicu), "Un trio formidabil" (Premiul I la Festivalul "Charles Chaplin", Gabrovo, 1984), "Duelul vedetelor" (premiul APTR, 1992), "Astă seară ne distrăm în familie" (premiul APTR, 1993).

A creat în 1995 celebra emisiune "Şcoala Vedetelor", care a primit premiul Criticii Muzicale "Mihail Jora", trofeul "Trandafirul de Argint" (Montreux, 1996).
Din 2004 a reluat această producţie cu o altă generaţie a Şcolii Vedetelor.

În anul 2004, Titus Munteanu a primit Premiul de Excelenţă din partea Consiliul Naţional al Audiovizualului.


Foto: Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod