Tineri și neisprăviți: Ce fac studenții englezi când merg în vacanță

Mii de tineri britanici au venit în stațiunea catalană Salou, unde în fiecare an se organizează un festival foarte popular, și și-au făcut de cap: au băut până n-au mai știut de ei, s-au dezbrăcat, au vomitat și au urinat pe străzi, au înjurat și au urlat toată noaptea. Iar fetele au fost în prim-plan. O rușine națională.

Teoretic, ei sunt generația care ar urma "să le plătească" pensiile părinților, care în aceste vremuri tulburi suportă presiunile sociale ale crizei financiare și ale terorismului. Dar să-i vedem măcar ajunși acolo. Deocamdată, englezii trăiesc cu spaima indusă că vor fi cotropiți de "hoardele barbare" de români și bulgari. Când colo, pericolul e chiar în casele lor.
 
Puştii britanici au demonstrat pe deplin că sunt campioni europeni la distracția fără limite: nimeni nu bea cât ei și nu se face mai ușor de râs decât acești copii nerușinați, obișnuiți că totul li se cuvine, cât mai ușor, cât mai repede.

"Valul invadator" a umplut în ultimele zile străzile liniștite ale stațiunii Salou, din provincia spaniolă Tarragona, unde au oferit un spectacol grotesc care i-a oripilat pe localnici. După distracția de pe plajă, tinerii britanici au băut până în zori, unii zăcând pe străzi, alții răcnind și înjurând. Câțiva au vomitat pe caldarâm, în timp ce prietenii lor aproape s-au dezbrăcat nonșalanți, în văzul tuturor.



Mai multe imagini, publicate de cotidianul britanic Daily Mail arată proporţiile scandalului provocat de tinerii care au traversat Canalul Mânecii pentru a-și face de cap în Spania. Ceea ce șochează e că fetele sunt în prim-planul acțiunii.



Una dintre ele, mai corpolentă - ca să fim blânzi cu o lady în devenire - îmbrăcată într-un hilar costum galben, de parcă ar fi fost mascota unei ferme de creștere intensivă a puilor, a fost adunată literalmente de pe stradă de două companioane mai treze, în timp ce jumătate din fundul prea generos îi dădea pe dinafara pantalonilor.



Angajații unui bar au intervenit repede și au curățat locul după ce un tânăr a vomitat pe șaua unui scuter parcat în fața localului, în timp ce amicul lui îl poza cu telefonul și se amuza nevoie mare.

Alți studenți au fost văzuți în timp ce se cățărau în copaci, se băteau pe străzi și urinau pe străzi, scrie Daily Mail.


Peste 9.000 de studenți sunt așteptați în stațiunea de pe Costa Dorada la Saloufest, un eveniment sportiv care se desfășoară în această săptămână. Se pare însă că sportul preferat al multora dintre tinerii care și-au făcut bagajele pentru minivacanța din Spania a fost băutul în cantități industriale.

Localnicii și oamenii de afaceri din zonă sunt terorizați de acest festival și au făcut în repetate rânduri plângeri împotriva organizării acestui eveniment. Dar un purtător de cuvânt al autorităților locale susține că venirea tinerilor englezi este în avantajul rezidenţilor. "Știm că vecinii s-au mai plâns, dar au și de câștigat", a spus oficialul.

Luni noapte, după a doua zi a festivalului, studenții au luat-o din bar în bar toată noaptea și au ras toată berea, iar patronii au avut încasări-record. Câștigă ei, câștigă și municipalitatea.

În jur de 100 de polițiști au fost desfășurați în dispozitiv pentru a menține ordinea pe străzi, dar este evident că au fost depășiți de efectivul tinerilor bețivani, dezlănțuiți din chingile legislației dure din Anglia, unde alcoolul nu poate fi vândut celor care n-au împlinit 18 ani.



Nimeni nu a fost arestat în primele zile ale festivalului, dar doi tineri s-au ales cu amenzi pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, informează Daily Mail.

Tinerii, majoritatea cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, au ajuns duminică și luni în Spania, după o călătorie de 30 de ore. Obosiți, dar dornici de distracție, aceștia s-au echipat în costume extravagante, de la omul preistoric până la gladiatori, și au năvălit în barurile și cluburile din Salou.





"Lucrăm foarte mult și am venit aici doar ca să ne distrăm, să ne facem de cap. Nu vrem să creăm necazuri nimănui și suntem prietenoși. Nu văd care e problema", a spus o fată din Manchester, citată de Daily Mail.

Hotelierii susțin că sosirea tinerilor din Anglia nu este atât de profitabilă pe cât pare. Ei spun că mulți turiști și-au anulat sejururile după ce au aflat că studenții au ocupat stațiunea.



Cotidianul citat amintește și faptul că acum trei ani o elevă britanică a reclamat la Poliție faptul că ar fi fost violată pe plajă de un student.

Paralela nu poate fi evitată: pe lângă cocktailul de hormoni și alcool din stațiunea spaniolă, Woodstock-ul pare o şedinţă liniştită de roboţei corporatişti.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 30 Mar 2013, 00:18
    well...

    Din imaginile care se vad aici , mi se par cuminti comparativ cum am vazut ca se desfasoara in Cipru , in Aya Napa. Stilul vestimentar al fetelor este acelasi din pacate. Nu o spun asta ca o nota de criticism ci mai mult de self awareness. Daca nu ai corp pentru anumite haine, te orientezi spre altele care te avantajeaza si nu te transforma inntr-o creatura hidoasa. Cat am fost 7 zile in Cipru, cred ca am vazut cel mai mare flux de oameni care nu au avut limite in consumul alcoolului. Sunt convinsa ca si noi avem alcoolicii nostri in randul studentilor si nu numai .Daaar eu nu am vazut romani in afara care sa se manifeste cum se manifesta tinerii lor .

    3
    0

  • simika pe 29 Mar 2013, 09:43
    Dumnezeule.....

    Sunt nebuni! De fapt, asa se intampla cand scapa "cainele din cusca". Degeaba isi pun parintii amprenta asupra educatiei, cand anturajul duce toata munca parintelui de rapa. Conversatie intre 2 tineri: - Ce, ma, nu te-ai imbatat niciodata? - Ba cum sa nu, de nenumarate ori (spune un "virgin" in ale bauturii numai ca sa intre in breasla rebelilor)... Si uite asa, mami si cu tati stau linistiti ca au un tanar/a painea lui Dumnezeu, cand de fapt adevarul este altul. Nu stiu, trebuie sa aiba o personalitate puternica orice tanar pentru a nu ajunge in ipostaje de genul celor din foto de mai sus. Ok, te distrezi, bei, ca na....ai evadat, dar totul in limita bunului simt.Adica, de ce trebuie sa o dau in extreme ca sa ma pot distra. E greu, am un baiat si ma gandesc cu groaza la vremurile ce vor sa vina. O sa ma straduiesc din rasputeri sa il fac sa inteleaga ca nu trebuie sa faca ce spun altii, ci sa fie ferm in propriile lui decizii. Deocamdata face 2 ani in mai, mai am inca 10 ca sa ii dau de cap cum sa procedez.:D

    9
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod