Teroare la Paris: Cele mai grave atentate din istoria Franţei, soldate cu 129 de morţi şi 352 de răniţi!

129 de persoane au fost ucise şi alte 352 rănite, dintre care 99 în stare gravă, în urma unor atentate teroriste multiple care au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se numără şi doi cetăţeni români.

Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak. 

UPDATE 02:55 - Cel puţin 140 de morţi în urma atacurilor teroriste din Paris - surse oficiale

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma atacurilor teroriste comise în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la Paris, anunţă un oficial de la Primăria capitalei Franţei, citat de Reuters.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat, vineri noapte, că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste ce au avut loc la Paris. Franţa îşi va închide astfel frontierele, iar administraţia de la Paris a declanşat Planul Alpha - reacţie la atentate multiple -, Guvernul urmând să se întrunească într-o şedinţă de urgenţă.

Administraţia Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei, în contextul atentatelor de la Paris.

"Toate forţele posibile trebuie mobilizate pentru neutralizarea teroriştilor", a declarat Hollande, cerând mobilizarea armatei.

"Parisul a fost ţinta unor atacuri fără precedent"
, a subliniat Hollande.

Aproximativ 100 de ostatici au murit în sala de concerte din Paris atacată de terorişti islamişti, anunţă surse din cadrul Poliţiei, citate de AFP.

Operaţiunea forţelor speciale franceze în sala de concerte s-a încheiat, teroriştii fiind eliminaţi.

Conform unor surse citate de AFP, peste 100 de persoane au fost ucise în cursul asaltului forţelor de ordine.

Preşedintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, şi ministrul Justiţiei, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului.

Informaţia privind numărul morţilor nu a fost confirmată însă oficial, menţionează agenţia Mediafax.

Sute de persoane asistau la concertul grupului hard rock Eagles of Death Metal în momentul atacului. Martorii afirmă că zeci de persoane au fost ucise în sala de concerte, unde a fost "o baie de sânge".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod